Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Din Kültürü Dikey Yayıncılık

Kilise, rahip, papaz, aforoz, haç kavramları hakkında neler biliyorsunuz?

Kilise, rahip, papaz, aforoz, haç kavramları hakkında neler biliyorsunuz? Cevapları Dikey Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Kilise, rahip, papaz, aforoz, haç kavramları hakkında neler biliyorsunuz?

Soru : Kilise, rahip, papaz, aforoz, haç kavramları hakkında neler biliyorsunuz?

  • Cevap:

Kilise: Hıristiyan tapınağı. Anglikan kilisesi, Ortodoks kilisesi gibi Hıristiyan mezheplerinden her biri.

Rahip: Genellikle manastırda yaşayan Hıristiyan din adamı, keşiş.

Papaz: Hristiyan din adamı. Türkçeye 1300’lü yıllarda Rumca papas sözcüğünden geçmiştir. Türkçede rahip sözcükleri de papaz anlamında kullanılır. Ancak rahip sözcüğü zaman zaman İslam dışındaki dinlerdeki din adamları için de kullanılır. Rahip sözcüğü Arapça kökenlidir.

Aforoz: dini bir topluluğa mensubiyetten mahrum etme ya da çıkarılma anlamında kullanılan dini bir kınama şekli. Kelime tam olarak “herhangi bir kimseyi iletişimin, toplumun dışına çıkarma” anlamına gelir. Bazı dinlerde, aforoz grup ya da bir üyenin manevi kınamasını da içerir.

Haç: Haç kelimesi Türkçe’ye Ermenice’den geçmiştir. Batı dillerinde haç karşılığı olarak Latince crux köküne dayanan cross (İng.), croix (Fr.) ve kreuz (Alm.) kelimeleri kullanılır. Grekçe’si stavros olup Türkçe’ye istavroz biçiminde girmiştir. Grekçe’de stavros başlangıçta Homeros’un da kullandığı şekliyle “direk, sivri uçlu kazık, sırık” anlamına gelirken daha sonra haç karşılığında kullanılmıştır . Kelimenin İbrânîce’si talah, Arapça’sı salîb, Farsça’sı “dört çivi” anlamında çehâr mîhtır. Son terkip Türkçe’ye çarmıh olarak geçmiştir ki bu bir idam şeklidir.

11. Sınıf Dikey Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 1 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!