“Kendinizi bir bitki yetiştiricisi olarak düşündüğünüzde kontrol çaprazlamasının ne işinize yarayacağını açıklayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Kendinizi bir bitki yetiştiricisi olarak düşündüğünüzde kontrol çaprazlamasının ne işinize yarayacağını açıklayınız.

Soru: Kendinizi bir bitki yetiştiricisi olarak düşündüğünüzde kontrol çaprazlamasının ne işinize yarayacağını açıklayınız.

  • Cevap: Yetiştirmek istediğim bitkinin homozigot olup olmadığını belirlemek için baskın fenotipli bireyi çekinik bireyle çaprazlardım. Sonuçta oluşan bireylerin hepsi baskın çıkarsa bireyin saf döl olduğunu bulurdum ve bu bitkiyi çoğaltırdım. İstediğim özellikteki bitkileri yetiştirirken istenmeyen özelliklerin ilerleyen nesillerde ortaya çıkmasını engellemiş olurdum.

10. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 82 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.