“İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 22

1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME Soru: Aşağıdaki soruları cevaplayınız. Soru: 1) Kültür kavramını tanımlayınız.
  • Cevap: Kültür, bir toplumun örf, adet, inanç ve değerleri ile şekillenen, tarih boyunca oluşan yaşam biçimidir. İnsanların düşünce ve davranışlarını da etkileyen toplumsal birikimdir.
Soru: 2) Medeniyet kavramını tanımlayınız.
  • Cevap: Medeniyet, bir toplumun bilim, sanat, teknoloji ve sosyal organizasyon alanlarında oluşturduğu ortak birikimi ifade eder. İnsanlığın gelişimini sağlayan evrensel değerler bütünüdür.
Soru: 3) Kültürlü insanın özelliklerini açıklayınız.
  • Cevap: Kültürlü insan, toplumsal değerleri tanır ve saygı gösterir, farklı görüşlere açık ve hoşgörülüdür. Ayrıca bilgi birikimine sahip olup, kendini sürekli geliştiren bir bireydir.
Soru: 4) Medeniyet kavramı, Türkiye kültür tarihinde nasıl kullanılmıştır?
  • Cevap: Türkiye kültür tarihinde medeniyet kavramı, Batı ile Doğu arasında bir köprü olarak görülmüş, ilerleme ve modernleşme çabalarını ifade etmek için kullanılmıştır. Ayrıca İslam ve Türk-Osmanlı medeniyetlerini temel alarak milli kimliğin bir parçası olarak değerlendirilmiştir.
Soru: Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız.
  • Cevap:
Soru: 1) Aşağıdakilerden hangisi kültürün özelliklerinden biri değildir? A) Toplumun olmadığı bir yerde kültürden de söz edilemez. B) Kültürsüz bir insan topluluğu olamaz C) Kültür değişmez ve süreklidir. D) İhtiyaç giderici özelliğe sahiptir. E) Tarihsel ve süreklidir.
  • Cevap: C
Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi kültürü oluşturan manevi unsurlardan biri değildir? A) İnanç B) Dil C) Değerler D) Sanat anlayışı E) Mimari
  • Cevap: E
Soru: 3) İslam medeniyetinin doğduğu zamanda aşağıdaki kültür ve medeniyet havzalarından hangisi yoktur? A) Nil'den Amuderya'ya kadar uzanan Sami-İran terkibi B) Anadolu'dan İtalya'ya kadar uzanan ve Latincenin kullanıldığı dünya C) Hindistan Bölgesi'ndeki Hindu terkibinden oluşan dünya D) Çin ve Uzak Doğu terkibinden oluşan dünya E) Afrika alb geleneklerin oluşturduğu dünya
  • Cevap: E
Soru: 4) Aşağıdakilerden hangisi İslam kültür ve medeniyetini oluşturan unsurlardan biri değildir? A) Kur'an ve sünnet B) Örf ve âdetler C) Deney ve gözlemler D) Havassıselime E) Diğer kültür ve medeniyetler
  • Cevap: C

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 22 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.