Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Meb Yayınları

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 85

“İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 85

Turizmin Çevre Üzerindeki Olumsuz Etkileri
Turizm, insanların kendi ikametlerinin dışında katıldıkları bir faaliyettir. Dolayısıyla turizm faaliyetinin yapıldığı yere kitlesel olarak insan akışı söz konusudur (Görsel 3.11). alanların turizme veya turistik işletmelerin kullanımına açılması ile de çevre olumsuz etkilenmektedir.
Doğal varlıkların turizme açılması sonucu doğal dengenin bozulmasıyla karşı karşıya kalma tehlikesi ve turistlerin meydana getirdikleri çevre kirliliği de olumsuz etkilerdendir. Özellikle deniz turizmi esnasında en büyük zararı sahiller görmektedir (Görsel 3.12).

Bir bölgede yoğun turist çeken yerler varsa yapılan turizm yatırımlarının çevresel etkileri ve gelen turistlerin davranışları bu bölgede çevre sorunlarına neden olabilmektedir. Doğal çevrenin, belirli bir taşıma kapasitesi vardır. Kitlesel turizm hareketleri ile bu taşıma kapasitesi aşılabilmektedir. Bu durum altyapının yetersiz kalmasına, doğal kaynakların aşırı tüketilmesine ve tahribatlara neden olabilmektedir. İnsanların seyahat ederken kullandıkları taşıtların çevreye yaydığı gazlar ya da konaklama işletmelerinin çevreye verdiği zararlar bu tahribatlara örnek olarak verilebilir.
Turizm ve rekreasyon faaliyetleri aynı zamanda biyolojik çeşitliliği tehdit eden önemli beşerî faaliyetlerden biridir. Ekoturizm gibi ekolojik olarak sürdürülebilir aktivitelerin bile dikkatli bir şekilde uygulanmaması durumunda olumsuz etkiler doğurmaları mümkündür. Aynı zamanda doğal

Turizm, diğer sektörlerden farklı olarak doğaya bağımlı, doğal ve beşerî çevreye son derece duyarlı bir sektördür. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde turistik faaliyetler doğal çevrenin zarar görmesine; tarihî sit alanlarının, havanın, suyun, denizin ve millî parkların kirlenmesine yol açabilmektedir (Görsel 3.13).
Turizmin doğal çevre üzerinde bu şekilde baskı kurmasını önlemeye yönelik tedbirlerin alınmaması, turizm değerlerinin zamanla yok olmasına neden olabilmektedir. Bu durum, ülke veya bölgenin turizmden elde edeceği ekonomik, sosyal ve kültürel faydaların azalması anlamına gelmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Meb Yayınları İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Sayfa 85 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!