“İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 63

Soru: 7-24. soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Soru: 7) Çevre bilincinin ortaya çıkmasındaI. kentleşmeII. sanayileşmeIII. iklim değişikliğiolgularından hangileri etkili olmuştur?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) I ve IIIE) II ve III

  • Cevap: C

Soru: 8) Rachel Carson'ın modern çevre hareketinin öncüsü kabul edilmesi, çevre bilincinin gelişmesinde etkili olan faktörlerden hangisine örnek gösterilebilir?

A) Ekoloji biliminin gelişmesiB) Sivil toplum hareketlerinin etkisiC) Edebî eserlerin toplumda oluşturduğu farkındalıkD) Yazılı ve görsel medyanın çevre olaylarıyla ilgili haberleriE) II. Dünya Savaşı sonrası meydana gelen büyük çevre felaketlerinin toplumda oluşturduğu etki

  • Cevap: C

Soru: 9) Çevre bilincinin toplumda yayılmasındaI. çevre konulu edebî eserlerII. çevre felaketleriIII. çevreci sivil toplum hareketleridurumlarından hangileri etkili olmuştur?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III

  • Cevap: E

Soru: 10) Aşağıda verilen konferans ve zirvelerden hangisi çevre için önemli dönüm noktaları arasında gösterilemez?

A) 2015 Paris İklim ZirvesiB) 1995 Osaka APEC ZirvesiC) 1972 Stockholm İnsan ve Çevre KonferansıD) 1992 Rio BM Çevre ve Gelişme Konferansı Dünya ZirvesiE) 2002 Johannesburg Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı

  • Cevap: B

Soru: 11)I. Yaşanılan coğrafyanın özellikleri, din ve kültürün belirleyici olmasıII. Kısmen doğa sevgisi kısmen de faydacı anlayışın etkili olmasıIII. Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinin çevre konusunda farkındalık oluşturmasıIV. Çevre bilincinin daha çok yöneten sınıfta gelişmesiYukarıda verilenlerden hangileri modern dönem öncesi çevre bilinci ve çevre hareketlerinin özelliklerindendir?

A) Yalnız IIIB) I ve IIC) II ve IIID) I, II ve IVE) I, II, III, IV

  • Cevap: D

Soru: 12) I. İnsan refahının ön planda tutulmasıII. İnsanın doğanın içinde bütünün bir parçası olmasıIII. İnsan dışındaki varlıklara insana faydası olduğu oranda değer verilmesiYukarıda verilenlerden hangileri insan merkezci çevre etiğinin bakış açısını yansıtır?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) I ve IIIE) I, II ve III

  • Cevap: D

Soru: 13) Aşağıdakilerden hangisi uluslararası çevre etiğinin genel özelliklerinden değildir?

A) Gelecek nesillerin haklarını korur.B) İnsanın refahını ve menfaatlerini ön plana alır.C) Manevi değerlerin ve farklı dinlerin genel özelliklerini taşır.D) Farklı bakış açılarını dikkate alarak etik ilkeleri belirler.E) Kısa vadeli faydalardan çok, uzun vadeli faydaları önemser.

  • Cevap: B

Soru: 14) Doğaya insandan daha fazla önem verir ve nüfus artışını ekosistem için tehdit olarak görür. İnsanların ihtiyaçları kadarını çevreyi yok etmeden sade bir biçimde doğadan karşılayabilmesine ve tüketimin azaltılması gerektiğine inanır.Bu bakış açısı aşağıdaki çevre merkezci çevre etiği akımlarından hangisine aittir?

A) Derin ekolojiB) Toprak etiğiC) Yaşama saygı etiğiD) Toplumsal ekolojiE) Ekofeminizm

  • Cevap: A

Meb Yayınları İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Sayfa 63 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.