Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Meb Yayınları

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 35

“İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 35

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Soru: 1 ve 2. soruların cevabını boş bırakılan alanlara görsellerden yararlanarak yazınız.

Soru: Görsellerin ait olduğu alanlarda etkili olan iklim koşulları hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap:

A: Bu alan, bol yağış alan ve nemli bir bölge olan tropikal yağmur ormanlarını göstermektedir. Burada sıcaklık yıl boyunca yüksek olup, yağış rejimi düzenlidir.

B: Bu alan, kurak ve çöl ikliminin etkili olduğu bir bölgedir. Yıllık yağış miktarı çok düşüktür ve sıcaklık farkları oldukça yüksektir.

Soru: Görsellerdeki alanlarda yaşanan iklim koşullarının doğal ve beşerî ortama nasıl bir etkisi olmuştur? Yazınız.

  • Cevap:

A: Tropikal iklimin etkili olduğu bu bölgede gür ormanlar, zengin biyoçeşitlilik ve yoğun bitki örtüsü bulunmaktadır. Beşerî olarak ise bu tür bölgelerde yerleşim daha sınırlıdır ve genellikle tarım, orman ürünleri ve ekoturizm faaliyetleri öne çıkmaktadır.

B: Kurak iklimin etkili olduğu bu bölgede bitki örtüsü seyrek ve kurakçıl türlerden oluşmaktadır. Beşerî olarak ise tarımsal faaliyetler zor, su kaynaklarına ulaşım sınırlıdır ve insanlar genellikle vahalar veya su kaynaklarına yakın bölgelerde yaşamaktadır.

Soru: 3. sorunun cevabını boş bırakılan alana metin ve haritadan yararlanarak yazınız.

Soru: İklim koşullarının oluşması ve değişiminde atmosfer, litosfer, hidrosfer, kryosfer ve biyosfer belirleyici bir rol oynar. Bu doğal unsurlar arasında yaşanan ilişki iklim sisteminin oluşmasını sağlar, iklim sisteminin herhangi bir bileşeninde meydana gelebilecek bir değişim iklim özelliklerini etkiler. İklim sistemi bileşenlerinin, Türkiye’nin kuzey kesiminin diğer yerlere göre daha nemli iklim koşullarına sahip olmasındaki etkilerini yazınız.

  • Cevap: Karadeniz’den gelen nemli hava kütleleri, kıyıya bol yağış bırakarak bölgenin nemli kalmasını sağlar. Kuzey Anadolu Dağları, bu nemli havanın iç kesimlere geçişini engelleyerek kıyı bölgesinde yağış miktarını artırır. Karadeniz’in buharlaşma yoluyla sürekli nem kaynağı oluşturması ve bitki örtüsünün yoğun olması, bölgenin iklimini daha nemli hale getirir.

Meb Yayınları İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Sayfa 35 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!