Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Meb Yayınları

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 192

“İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 192

LİSELİLERDEN ÇEVRE DOSTU BULUŞ
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Samsun Bölge Sergisi açıldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonu’nda 12-15 Mart tarihlerinde açık olacak bölge sergisinde 12 kategoride 100 proje yer aldı. Sergi sonunda finalist olarak seçilecek 18 proje, 08-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finali Yarışması’nda bölgeyi temsil edecek. Samsun bölge sergisinin ilk gününde birbirinden ilginç projeler yer aldı. Lise öğrencileri yaptıkları önemli projelerle bilim dünyasına ışık tutacak.
Sergide yer alan Tokat Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi öğrencisi Serhat Dursun Öztürk ve Arda Arpacı’nın yaptığı “Çamaşır Makinelerinde KOİ (Kimyasal Oksijen İhtiyacı) Değerinin Düşürülme Projesi” ile çamaşır makinelerinden çıkan kirli su arıtılabiliyor. Bütün çamaşır makinelerine takılabilen sistem sayesinde kirli su yüzde 42 oranında arıtılabiliyor. Çamaşır makinelerine takılabilen geliştirdikleri farklı bir aparat sayesinde ise makinede yıkanan çamaşırlar yüzde 50 oranında deterjandan arındırılabiliyor. Yaptıkları bu proje ile çevre kirliliğini önlemeyi planlayan öğrenciler, projeleri için patent başvurusunda bulundular.
Tokat Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Arpacı, “Öğrencilerimizin yaptığı bu çalışmada, deterjanların çevreye verdiği zararı en aza indirmek için bir sistem geliştirdik. Kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) adını verdiğimiz değeri düşürmeyi başardılar. Bu sistem, bütün çamaşır makinelerinde kullanılabilecek çevre dostu bir proje. Patent başvurularımızı yaptık.” dedi.
İlgi çeken diğer bir projede ise Ordu Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yakup Karabalta ve Emrecan Dolu’nun yaptığı “Tarım Robotu Türkbey” isimli proje yer aldı. Çevre dostu tarım robotu Türkbey otomatik olarak sulama yaparak ilaç atıyor.
TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, “1969 yılında başlayan ve 50’ncisini düzenlediğimiz bu yarışma Türkiye genelinde 12 bölge merkezinde yapılmaktadır. Samsun bölgesi; Amasya, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinden oluşmaktadır. Yarışmanın 50. yılında, bölgemizde 12 farklı alanda olmak üzere toplam 1.263 proje başvurusu yapılmıştır. Türkiye genelindeki başvuru sayısı 16 bin 679’dur. Hedefimiz proje sayısı ve niteliğini daha da artırmaktır. Proje yönetim sistemi üzerinden, jüri üyelerinin yapmış olduğu ön değerlendirmeler sonucu bölge sergisine 12 farklı alandan 100 proje seçilmiştir. Bölge merkezimizde düzenlenen sergi sonucunda, jüri üyeleri tarafından finalist olarak seçilecek 18 proje, Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finali Yarışması’nda bölgemizi temsil edecektir. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu bu proje yarışmalarının temel amacı; genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektir. Yarışma sonunda verilen ödüller bu sürecin ‘amacı’ değil, gençlerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araçtır. En önemli ödül öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecindeki kazanımlarıdır. Bu proje yarışmaları, ülkemizde bilim ve teknoloji potansiyelini geliştirmek için çok değerlidir. Bilim kilim dokumak gibidir, ilmek ilmek ilerler. Bizim burada yaptığımız ilmek sayısını artırmaktır.” diye konuştu.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Meb Yayınları İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Sayfa 192 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!