İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177
“İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177
Soru: 8) I. Çevre sorununa neden olan bir faaliyetin mümkünolan en erken aşamada tespit edilip önlenmeye çalışılmasıII. Çevre sorunlarının çözümünde devletlerin ve toplumların ortak hareket etmeleri ve katkı sağlamalarıIII. Çevrenin korunması amacını tüm faaliyetlere dâhil edip politika, plan ve mevzuatların bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasıYukarıda verilen ifadelerden hangisi çevre hukukunun uygulanmasında kullanılan başlıca ilkelerin özelliklerindendir?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
Soru: 9) Aşağıdakilerden hangisi çevre hakkının kullanımı için eylemsel etik ilkelerden biri değildir?
A) Dünyayı enkaza çevirmek yanlıştır.B) Çevre eğitimi ve bilinçlenme her bireyin hakkıdır.C) Adalet, faydaların ve zararların eşit biçimde dağıtılmasını gerektirir.D) Ahlaki varlıklar olarak merhametle hareket etme mecburiyeti vardır.E) Ahlaki bütünlük değerlerimizi de kapsayan kararlar verilmesini gerektirir.
- Cevap: B
Soru: 10) Aşağıdakilerden hangisi çevre hakkı ve katılımın koşullarından biri değildir?
A) Başvuru hakkıB) Katılma hakkıC) Bilgilenme hakkıD) Barınma hakkıE) Çevre eğitimi ve bilinçlenme
- Cevap: D
Soru: 11) I. VergiII. TazminatIII. Faaliyeti durdurmaYukarıda verilen uygulamalardan hangileri tepki ve onarma stratejisinde kullanılabilir?
A) Yalnız IIB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
Soru: 12) Aşağıdakilerden hangisi sürdürülebilir kalkınmanın başlıca hedeflerinden biri değildir?
A) Teknolojik gelişmeB) Çevrenin etkin korunmasıC) İstikrarlı ekonomik büyümeD) Kaynakların özenli kullanılmasıE) Her bir bireyin ihtiyaçlarını tanıyan sosyal hizmet
- Cevap: A
Soru: 13) I. Biyoçeşitliliğin korunmasıII. Fosil yakıt kullanımının engellenmesiIII. Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımıYukarıda verilen ifadelerden hangileri uluslararası çevre anlaşmalarının getirdiği sorumluluk ve kısıtlamalara örnek verilebilir?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: C
Soru: 14) I. Doğal varlıklarII. Kültürel varlıklarIII. Ekonomik varlıklarYukarıda verilen ifadelerden hangileri çevre ile ilgili düzenlenen uluslararası toplantılarda üzerinde durulan konulardandır?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
Soru: 15) I. Kaynakların özenli ve verimli kullanılmasıII. Uzun ömürlü, dayanıklı ürünlerin kullanılmasıIII. Ürün ve ham maddelerin tekrar tekrar kullanılmasıYukarıdakilerden hangisi döngüsel ekonominin özellikleri arasındadır?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
Soru: 16) Aşağıdakilerden hangisi sürdürülebilir mimari yapıların özelliklerinden biri değildir?
A) Su verimliliğiB) Enerji verimliliğiC) Kaynakların korunmasıD) Ekonomik çıkarların korunmasıE) Biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunması
- Cevap: D
Meb Yayınları İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Sayfa 177 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok