Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Meb Yayınları

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 104

“İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 104

Su Kaynaklarının Dünyadaki Oransal Dağılımı Nasıldır?

Su, yaşamın en önemli kaynaklarındandır. İnsan vücudunun büyük çoğunluğunu oluşturan su, hayati fonksiyonların devamı için en temel maddelerdendir. İnsan, yiyecek olmadan birkaç hafta hayatta kalabilirken susuz birkaç gün yaşayabilir. Bu nedenle Dünya dışında yaşama elverişli gezegen arama çalışmalarında ilk aranan unsurların başında su gelir. Mavi gezegen olarak nitelendirilen gezegenimizin yüzeyinin yaklaşık üçte ikisi sularla kaplıdır. Bu suyun çok büyük bir bölümünü tuzlu, doğrudan kullanmaya uygun olmayan deniz ve okyanus suları oluşturur. Dolayısıyla dünyadaki tatlı suyun toplam su varlığının içindeki payı oldukça azdır (Görsel 3.25).

Sınırlı olan tatlı su kaynakları üzerindeki baskı, dünyada nüfusun ve tüketimin artmasına bağlı olarak her geçen gün artmaktadır. Tatlı su kaynaklarının ve denizlerin temiz tutulması, çeşitli kirlilik kaynaklarından salınan kirleticilerle kirletilmemesi su kaynaklarının korunması ve su kirliliğinin önlenmesi açısından önemlidir. Su ile ilgili sorunların son yıllarda daha fazla hissedilir hâle gelmesiyle su ayak izi, dolaylı su kullanımı, su kıtlığı, su stresi ve su kirliliği kavramları ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla bireysel ve küresel ölçekte suyu tasarruflu kullanmak, su israfını ve su ayak izini azaltmak çevre ve sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşımaktadır.

Su Ayak İzi

Bir insanın sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için günlük 2 litre civarında su tüketmesi gerekmektedir. Bu değer doğrudan içilmesi gereken miktardır. Ancak günümüzde birçok alanda su kullanıldığından bir kişinin günlük ortalama su tüketimi, bu değerin çok üstündedir. Su kullanım alanlarının çeşitlenmesiyle birlikte son yüzyılda tüketilen tatlı su miktarı 6 kattan fazla artış göstermiştir. Tatlı su kaynakları evsel kullanım, tarım ve sanayinin yanında ulaşım, enerji, turizm gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Meb Yayınları İklim, Çevre ve Yenilikçi Çözümler Ders Kitabı Sayfa 104 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!