İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntı kelimeler, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamasından dolayı bir yazım yanlışı yapılmıştır?
“İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntı kelimeler, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamasından dolayı bir yazım yanlışı yapılmıştır?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntı kelimeler, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamasından dolayı bir yazım yanlışı yapılmıştır?
Soru: İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntı kelimeler, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamasından dolayı bir yazım yanlışı yapılmıştır?
A) Bu yıl da elektrik faturaları el yakacakmış.
B) Orkestra yavaş bir parça çalıyordu.
C) Lüks mallardan alınan vergiler artırılmalıdır.
D) “Telgırafın tellerine kuşlar mı konar?” türküsünü çok severim.
E) Düşünceden çok sloganlarla konuşan bir toplum olduk.
- Cevap: D
“11. Sınıf Ata Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 68” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok