“Hz. Muhammed (sav), çevresinde bulunanlar yanlış bir söz söylediğinde ya da bir davranışta bulunduğunda mutlaka müdahale ederdi. Bunu bilen sahabe onun karışmadığı söz ve işlerin İslam'a uygun...olduğunu anlardı. Bu sünnete adı verilir.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Hz. Muhammed (sav), çevresinde bulunanlar yanlış bir söz söylediğinde ya da bir davranışta bulunduğunda mutlaka müdahale ederdi. Bunu bilen sahabe onun karışmadığı söz ve işlerin İslam'a uygun...olduğunu anlardı. Bu sünnete adı verilir.


Soru: Hz. Muhammed (sav), çevresinde bulunanlar yanlış bir söz söylediğinde ya da bir davranışta bulunduğunda mutlaka müdahale ederdi. Bunu bilen sahabe onun karışmadığı söz ve işlerin İslam'a uygun...olduğunu anlardı. Bu sünnete adı verilir.
  • Cevap: takrirî sünnet

8. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 130 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.