Horozun Sorumluluğu Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
Horozun Sorumluluğu metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 40-41-42-43-44-45-46-47 (Değerlerimizle Varız Teması) Horozun Sorumluluğu Metni Cevapları 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 39 Cevabı METNE YOLCULUK BAŞLIYOR Soru: Okuldaki sorumluluklarını
Horozun Sorumluluğu metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 40-41-42-43-44-45-46-47 (Değerlerimizle Varız Teması)
Horozun Sorumluluğu Metni Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 39 Cevabı
METNE YOLCULUK BAŞLIYOR
Soru: Okuldaki sorumluluklarınız nelerdir? Anlatınız. Konuşurken anlamlı ve kurallı cümleler kurunuz.- Cevap: Okuldaki sorumluluklarım derslerime düzenli çalışmak, sınıfı temiz tutmak ve öğretmenimin sözlerini dinlemektir. Ayrıca arkadaşlarıma saygılı olmak da görevimdir.
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 40 Cevabı Soru: Başlığı ve görselleri inceleyip metnin konusunu ve metinde anlatılan olayları tahmin ediniz.
- Cevap: Horozun sorumluluğu ve görevini aksatmaması.
- Cevap: Anlamını bilmediğim kelimeler: titiz, görev, istekli, sorumluluk.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 41 Cevabı Her sabah güneş doğmadan uyanırdı. Kümesin biraz ilerisinde yüksekçe bir yere çıkar, avazı çıktığı kadar öterdi. (...) Bütün evlerin ışıkları yanınca görevini tamamlayıp kümese dönerdi. (...) Yağmurlu bir günün sabahıydı. Bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu. Şiddetli bir rüzgâr esiyordu. Horozumuz her zamanki gibi yine erkenden uyandı. Sabahın geldiğini duyurması gerekiyordu. Daha kümesten çıkar çıkmaz sırılsıklam oldu. Şiddetli rüzgâr neredeyse genç horozu alıp götürecekti. Kümesin kapısından güçlükle tutunarak tekrar kümese girdi. Kümesin içinde birkaç dakika ne yapacağını Dışarıda şiddetli bir yağmur ve fırtına vardı. Ama görevini de yerine getirmeliydi. Zorluklar karşısında yılmamak gerekiyordu. (...) Yavaş ve dikkatli bir şekilde tekrar kümesten çıktı. (...) Soru: Sizce metnin devamında neler olacak? Tahmininizi yazınız.
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 42 Cevabı Biraz ilerideki kalın gövdeli ağacın yanına kadar güçlükle ilerledi. (...) Burada biraz soluklandı,, nefesini topladı. Fazla oyalanmamalıydı. Tekrar harekete geçti. Binbir zorlukla her zamanki öttüğü gere ulaşmağı başardı. (...) Bütün gücüyle yeniden ötmeye başladı. Öttü, öttü... Bir taraftan da evlerin pencerelerini kontrol ediyordu. Biraz sonra evlerden birinin penceresinden bir ışık göründü. Az sonra diğer evin penceresinden, biraz sonra da bir başka evin penceresinden... Sonunda, en son evin penceresinden de ışık göründü. Büyük zorluklarla da olsa bugünkü görevini tamamlamış oldu. '''Yılmadan mücadele edersem her zorluğu yenebilirmişim/'’ diye düşünerek kümesin yolunu tuttu.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 43 Cevabı Soru: Horozun yaptıkların ifade eden cümlelerin başındaki çiçekleri boyayınız.
- Cevap:
Soru: Metnin konusunu işaretleyiniz. Okuma öncesinde yaptığınız tahmin ile karşılaştırınız.
- Cevap:
Soru: Kutulardaki sözcükleri metne göre yazarak cümleleri tamamlayınız.
dönerdi-başardı-uyanırdı-öterdi
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 44 Cevabı
SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR
Soru: Koyu yazılmış sözcüklerin anlamını cümlelerden hareketle tahmin ediniz. Sözcüklerin sözlük anlamını yazarak tahmininizle karşılaştırınız.- Cevap:
- Tahminim: Dikkatli, özenli.
- Sözlük Anlamı: Çok dikkat eden, özen gösteren.
- Tahminim: Zorluklarla uğraşma.
- Sözlük Anlamı: Bir amaca ulaşmak için yapılan sürekli çaba.
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 45 Cevabı Soru: Metindeki olayları oluş sırasına göre anlatınız. Metinle ilgili soruları cevaplayınız.
- Cevap:
- Cevap: Herkesi uyandırmak ve yeni günün başladığını duyurmaktı.
- Cevap: Erken kalktı, yüksekçe bir yere çıkıp öttü.
- Cevap: Yağmur ve rüzgâra rağmen pes etmedi, görevini yaptı.
- Cevap: Ben de sabırla görevimi yapardım.
- Cevap: Derslerimde geri kalırım ve başarı sağlayamam.
- Cevap: Bisiklet sürmeyi ilk başta öğrenemedim, birkaç kez düştüm. Ama pes etmedim, tekrar tekrar denedim ve sonunda başardım.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 46 Cevabı Soru: Metni okuyup tamamlayınız. Burak ve İrem aynı sınıfa giden iki arkadaştır. Her ikisi de halk oyunları oynamak istiyordu. Bunun için kursa katıldılar. Kursun başlamasını sabırsızlıkla beklediler. İlk çalışmanın sonunda Burak "Ben öğrenemeyeceğim" dedi. İrem'e kursu bırakacağını söyledi. İrem ise "Halk oyunu oynamayı öğrenmek ve törenlerde oynamak istiyorum" dedi.
- Cevap: İrem pes etmedi ve çalışmaya devam etti. Burak ise arkadaşının kararlı tavrından etkilendi.
- Cevap:
✅Annem karşılaştığı zorluklarla mücadele eder.
✅Dersimiz saat 20.15’te başlıyor.
✅Dedem 20.12.2025 (iki bin yirmi beş) tarihinde gelecek.
✅Ahmet ağabeyim 4. sınıfa gidiyor.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Değerlerimizle Varız Teması Sayfa 40-41-42-43-44-45-46-47 Horozun Sorumluluğu Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok