Hikâyenin sonunu, (kahramanlar açısından) metindeki olumsuz durumu ortadan kaldıracak şekilde kurgulayarak yeniden yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Hikâyenin sonunu, (kahramanlar açısından) metindeki olumsuz durumu ortadan kaldıracak şekilde kurgulayarak yeniden yazınız. 

4. Hikâyenin sonunu, (kahramanlar açısından) metindeki olumsuz durumu ortadan kaldıracak şekilde kurgulayarak yeniden yazınız.
  • Cevap: Çadırın içinde öfke, yorgunluk ve ümitsizlik içinde bekleyen padişah, az önce hiddetle yağan yağmurun yavaş yavaş dinmeye başladığını damlaların git gide kaybolan sesinden anlamıştı. Siyah bulutların yerini masmavi bir gökyüzü almıştı. Ufukta beliren birkaç atlı; sadrazamın, Tosun Bey’in ve ümitsizce bekleşen yeniçerilerin yüzünde bir sevinç meydana getirmeye yetmişti. Tosun Bey, “Çok şükür yolu buldular.” diye mırıldandı.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.