Hikâyenin kahramanı Avni Bey, tanımadığı üniformalı şahsın kalabalık içinde onu nasıl bulduğunu önce merak etmiş ve sonra “Tabii bulacaktı, diye düşündüm. Hem de kolayca. Ben diğerlerinden daha fazla bir şeye, koltuk değneklerine sahibim.” diye zihnindeki soru işaretine cevap vermiştir. Kahramanın bedenindeki bir engeli değil de yanındaki koltuk değneklerine sahip olduğunu söylemesi size neleri düşündürüyor? ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Hikâyenin kahramanı Avni Bey, tanımadığı üniformalı şahsın kalabalık içinde onu nasıl bulduğunu önce merak etmiş ve sonra “Tabii bulacaktı, diye düşündüm. Hem de kolayca. Ben diğerlerinden daha fazla bir şeye, koltuk değneklerine sahibim.” diye zihnindeki soru işaretine cevap vermiştir. Kahramanın bedenindeki bir engeli değil de yanındaki koltuk değneklerine sahip olduğunu söylemesi size neleri düşündürüyor? 


2. Hikâyenin kahramanı Avni Bey, tanımadığı üniformalı şahsın kalabalık içinde onu nasıl bulduğunu önce merak etmiş ve sonra “Tabii bulacaktı, diye düşündüm. Hem de kolayca. Ben diğerlerinden daha fazla bir şeye, koltuk değneklerine sahibim.” diye zihnindeki soru işaretine cevap vermiştir. Kahramanın bedenindeki bir engeli değil de yanındaki koltuk değneklerine sahip olduğunu söylemesi size neleri düşündürüyor?
  • Cevap: Hiçbir insan mükemmel değildir. Hataları, suçları, zaafları, kusurları ve bazen de bedenî bir eksikliği insan denilen varlığın doğal parçasıdır. Yanlışları sebebiyle iç dünyasında zaman zaman kendisini sorgulayan veya bir engeli sebebiyle kendisiyle barışık yaşayan biri bile insan doğası gereği dışarıdan birinin ona kusurlu bir insan gözüyle bakmasını istemez.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 46 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.