“Hazırlıksız konuşma yapmayı seçtiyseniz konu ve amacınızdan hareketle konuşmanızı yapınız. Hazırlıklı konuşma yapmayı seçtiyseniz konuşmanızı bir sonraki ders gerçekleştiriniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Hazırlıksız konuşma yapmayı seçtiyseniz konu ve amacınızdan hareketle konuşmanızı yapınız. Hazırlıklı konuşma yapmayı seçtiyseniz konuşmanızı bir sonraki ders gerçekleştiriniz.

Soru: Hazırlıksız konuşma yapmayı seçtiyseniz konu ve amacınızdan hareketle konuşmanızı yapınız. Hazırlıklı konuşma yapmayı seçtiyseniz konuşmanızı bir sonraki ders gerçekleştiriniz.

  • Cevap: Başka bir ülkede çocuk olmak bence çok heyecan verici olur. Çünkü her şey farklıdır; oyunlar, yemekler, okul düzeni ve hatta bayramlar bile değişir. Böyle bir yerde yaşasaydım önce arkadaş edinmeye çalışırdım. Onların hangi oyunları sevdiğini, okulda nasıl ders işlediklerini ve boş zamanlarında neler yaptıklarını merak ederdim. Yeni yemekler tatmak da çok ilginç olurdu. Belki bazılarını çok severdim, bazılarına ise alışmam zaman alırdı. Farklı bir ülkede çocuk olmak bana hem yeni bir kültür tanıtır hem de dünyaya daha geniş bakmayı öğretirdi. Şimdi sorularınızı alabilirim.

6. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı (1. Kitap) Sayfa 125 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.