Evvel Cevap
Hava Tahmini Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
2. Sınıf Türkçe İlke Yayınları
Hava Tahmini Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Hava Tahmini metni cevapları ve soruları, İlke Yayınları 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 178-179-180-181-182-183-184-185 (Bilim ve Teknoloji Teması)

Hava Tahmini Metni Cevapları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 178 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Soru: Yaşanacak hava olaylarını önceden bilmenin faydaları hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Yaşanacak hava olaylarını önceden bilmek işlerimizi planlamamız konusunda çok işimize yarar. Örneğin ailecek bir açık hava etkinliği yapacaksak hava durumunu bilmek bizim için çok önemlidir. Okula gideceğimiz zaman yağmur bekleniyorsa şemsiye alırız, çok soğuk olacaksa ona göre giyiniriz. Yolculuk planlarımızda özellikle kış mevsiminde hava durumunu bilmemiz çok önemlidir. Tarımla uğraşanlar için özellikle gece don riskini bilmek ve ona göre bazı önlemler almak da çok işimize yarayacaktır.

Metni önce sessiz, sonra sesli okuyunuz.

Hava Tahmini

Fırtınalar, hortumlar, güneşli günler… Yarın havanın nasıl olacağını bilmek ister misiniz?
Hava durumunu inceleyen kişilere “meteoroloji uzmanı” denir. Bu kişiler, havanın nasıl olabileceğini tahmin ederler. (…) Bunun için dünyanın her yerindeki meteoroloji istasyonlarından alman bilgileri ve uzaydaki uydulardan gönderilen görüntüleri kullanırlar. Tüm bu bilgilerle (…) beklenen hava durumunu gösteren meteoroloji haritalarını hazırlarlar.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 179 Cevabı

Eskiden insanlar havanın nasıl olabileceğini tahmin edebilmek için gökyüzüne bakarlardı veya bitkilerin ve hayvanların tepkilerini izlerlerdi. Örneğin, eğer kurbağalar vıraklıyorsa yağmur yağacak demekti. Sabahın erken saatlerinde hava sisliyse gün içinde yağmur yağmayacak demekti. (…)


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 180 Cevabı

1. ETKİNLİK

Soru: Aşağıdaki görsellerin ifade ettiği kelime gruplarını verilen ipuçlarından yararlanarak tamamlayınız.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki tanımdan hareketle bu kelime gruplarını birer cümlede kullanınız.

Hava koşullarında meydana gelen değişmeleri araştırıp hava durumu tahminlerinde bulunan bilim dalına “meteoroloji” denir.

  • Cevap:

Cümlelerim:

  • Şehrimize yeni bir meteoroloji istasyonu kurulacakmış.
  • Meteoroloji uydularından alınan bilgilerle hava tahmini yapılır.
  • Meteoroloji uzmanları halkımızı soğuk ve yağışlı hava için uyardı.
  • Meteoroloji haritasına göre yurdumuzun büyük kısmı yarın güneşli olacak.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 181 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Soru: Harfleri doğru sırayla yazarak görsellerdeki hava olaylarının adlarını belirleyiniz. Bu hava olaylarından hangilerinin adının metinde geçtiğini söyleyiniz.

  • Cevap:

3. ETKİNLİK 

Soru: Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Hava durumunu inceleyen kişilere ne denirmiş?

  • Cevap: Hava durumunu inceleyen kişilere meteoroloji uzmanı denirmiş.

Soru: Uzmanlar, hava durumunu tahmin etmek için neler yapıyorlarmış

  • Cevap: Uzmanlar, hava durumunu tahmin etmek için dünyanın her yerindeki meteoroloji istasyonlarından alman bilgileri ve uzaydaki uydulardan gönderilen görüntüleri kullanıyorlarmış.

Soru: Eskiden insanlar hava tahminlerini nasıl yapıyorlarmış?

  • Cevap: Eskiden insanlar hava tahminlerini gökyüzüne bakarak veya bitkilerin ve hayvanların tepkilerini izleyerek yapıyorlarmış.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 182 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Soru: Aşağıdaki sembollerin ifade ettiği hava olaylarını yazınız.

  • Cevap:

5. ETKİNLİK 

Soru: Araştırma sonuçlarınıza göre yaşadığınız yerin bir haftalık hava olayı tahminlerini tablodaki uygun sembolleri ✓ işaretleyerek gösteriniz.

  • Cevap:

Soru: Tablodaki verileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Arkadaşlar, ilimizde pazartesi günü hava parçalı bulutlu ve yağış beklenmiyor. Salı günü yağmurlu. Çarşamba günü yağış beklenmiyor, hava parçalı bulutlu. Perşembe ve Cuma günleri yağmur bekleniyor. Cumartesi günü ise havanın güneşli olması bekleniyor.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 183 Cevabı

6. ETKİNLİK 

Soru: Aşağıdaki metni okuyunuz. Yazım yanlışlarını ve yanlış kullanılan noktalama işaretlerini belirleyiniz. Bulduğunuz yanlışları düzelterek metni yeniden yazınız.

önceleri denizde bir damla suydum, benim gibi sayılamayacak kadar çok arkadaşım vardı orada, bir yaz günüydü. güneş sımsıcak ışınlarıyla bizi ısıtıyordu? Birden değişime uğradığımı fark ettim, buhar olmuştum ve uçuyordum. Su olmaktan buhar olmaya geçince çok hafiflemiştim bu nedenle durmadan yükseliyordum.

  • CevapÖnceleri denizde bir damla suydum, benim gibi sayılamayacak kadar çok arkadaşım vardı orada. Bir yaz günüydü. Güneş sımsıcak ışınlarıyla bizi ısıtıyordu. Birden değişime uğradığımı fark ettim. Buhar olmuştum ve uçuyordum. Su olmaktan buhar olmaya geçince çok hafiflemiştim bu nedenle durmadan yükseliyordum.

7. ETKİNLİK 

Soru: Aşağıdaki zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz kelimenin zıt anlamlısını noktalı kutucuğa yazınız.

  • Cevap: kirli


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 184 Cevabı

8. ETKİNLİK 

Soru: Gruplardaki kelimelerin oluşturduğu anlamlı ve kurallı cümleleri yazınız. Cümleleri, uygun noktalama işaretinin bulunduğu satıra yazmaya dikkat ediniz.

  • Cevap:


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Sayfa 185 Cevabı

9. ETKİNLİK 

Soru: Aşağıdaki cümleleri, yazım ve noktalama yanlışlarını düzelterek yazınız.

  • Cevap:

10. ETKİNLİK 

Soru: En sevdiğimiz hava olayı hangisidir? Nedenleriyle birlikte aşağıya yazınız.

  • Cevap: En sevdiğim hava olayı kar yağışıdır. Çünkü kar yağarken ortalık çok sessiz olur. Kar tanelerinin gökyüzünde süzülerek yere düşmesi, beyazlığı çok hoşuma gider. Kar biriktiğinde yürürken çıkan sesi de çok severim.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Soru: İcatlar hakkında yazılı kaynaklardan ve genel ağdan araştırma yapınız. Konuyla ilgili yazılı ve görsel materyaller (gazete haberi, fotoğraf, karikatür) derleyip sınıfa getiriniz.

  • Cevap: İcatlar, insan hayatını kolaylaştıran, yeni çözümler sunan veya var olan sorunları gideren yeniliklerdir. İcatlar genellikle bilim ve mühendislik alanlarında yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkarlar. Tarih boyunca pek çok icat, toplumların gelişimine katkıda bulunmuş, yaşam kalitesini yükseltmiştir. Örnek vermek gerekirse tekerlek, elektrik, telefon ve internet gibi icatlar, iletişimi ve ulaşımı köklü bir şekilde değiştirmiştir. İcatlar, insan zekâsının ve yaratıcılığının bir göstergesidir. Her yeni icat, mevcut bilgilerin birikimi üzerine inşa edilir ve çoğu zaman yeni icatların da kapısını açar.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Bilim ve Teknoloji Teması Sayfa 178-179-180-181-182-183-184-185 Hava Tahmini Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum

  • 👏