Haritada numaralarla gösterilen yerlere göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların altındaki noktalı yerlere yazınız.
“Haritada numaralarla gösterilen yerlere göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların altındaki noktalı yerlere yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Haritada numaralarla gösterilen yerlere göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların altındaki noktalı yerlere yazınız.
Haritada numaralarla gösterilen yerlere göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların altındaki noktalı yerlere yazınız.
- Cevap:
1. Çernezyomlara kaç numaralı yerlerde rastlanır?
- Cevap: V.
2. Terra rossalara kaç numaralı yerlerde rastlanır?
- Cevap: VI. - VII.
3. Kahverengi orman topraklarına kaç numaralı yerlerde rastlanır?
- Cevap: II.
4. Kestane rengi bozkır topraklarına kaç numaralı yerlerde rastlanır?
- Cevap: II.
5. Alüvyal topraklara kaç numaralı yerlerde rastlanır?
- Cevap: II.
6. Kaç numaralı yerde topraklar daha çok ormancılık için kullanılmaktadır?
- Cevap: I. - III. - IV.
7. Kaç numaralı yerlerdeki topraklarda daha çok büyükbaş hayvancılık gelişmiştir?
- Cevap: V.
8. Kaç numaralı topraklarda daha çok tahıl yetiştirilir?
- Cevap: II.
9. Kaç numaralı topraklarda daha çok çay yetiştirilir?
- Cevap: I. - III. - IV.
“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 128” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok