“Günümüzde iyi bir haber alındığı zaman, darısı başımıza denilmektedir. Bu sözün nereden gelmiş olabileceği konusundaki düşüncelerinizi söyleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Günümüzde iyi bir haber alındığı zaman, darısı başımıza denilmektedir. Bu sözün nereden gelmiş olabileceği konusundaki düşüncelerinizi söyleyiniz.

Günümüzde iyi bir haber alındığı zaman, darısı başımıza denilmektedir. Bu sözün nereden gelmiş olabileceği konusundaki düşüncelerinizi söyleyiniz.

  • Cevap:

➜ Eski Türklerde “Darı” önemli bir besin kaynağıdır. Yeme kültüründe önemi vardır. Kök Türk yazıtlarında da “darı” ifadesi geçer.

Evlenen gelinin başı üzerinden para, şeker, buğday ve darı serpilirmiş.

Para serveti, şeker ağız tadı, buğday ve darı ise nimet ve bolluğu simgelermiş.

➜ Darının gelinin başı üzerine atılması iyi bir olaydır.

Bu güzel olayın bizimde başımıza gelmesi, darının bizimde başımızdan atılması anlamında günümüze kadar gelmiştir.

11. Sınıf Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 72 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.