“Görgü Kuralları ve Nezaket Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Meb Yayınları (2. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Görgü Kuralları ve Nezaket Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 76


Soru: A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
  • Cevap:

1) (Y) Etrafımızdaki insanlarının başarılarını tebrik etmenin insanlar arası ilişkilere olumlu bir katkısı yoktur.
2) (D) Kişilerin birbirlerinin duygularını anlamaya çalışması iletişimi güçlendirir.
3) (D) İnsanlar aynı olaya birbirinden farklı tepkiler verebilir.
4) (Y) Komşumuzun evinde taziye varken yüksek sesle müzik dinlememek kişisel hassasiyete uygun davranmaya örnek olarak verilebilir.
5) (Y) Kendi menfaatini gözetmeden başkalarına yararlı olmaya çalışmak diğer insanlarla hemhâl olmaktır.
6) (D) İnsan empati kurarken kendi benliğini koruyarak karşısındakini anlamaya çalışır.
7) (Y) Karşımızdaki kişileri kendi bakış açımıza göre değerlendirmeliyiz.
8) (D) Nezaketli davranışlar kişinin toplumda sevilen ve sayılan bir insan olmasını sağlar.
9) (D) Empati topluma karşı ilgi ve duyarlılığı artırarak toplumsal birlik ve beraberliği sağlar.
Soru: Aşağıda verilen cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükleri yazınız.
  • Cevap:
İnsanın dünyaya geldiği andan itibaren bireysel ve toplumsal olarak iletişim kurduğu aile aynı zamanda sosyalleşerek nasıl davranması gerektiğini öğrendiği ilk kurumdur.

Görgü Kuralları ve Nezaket (2. Kitap) Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.