“Fen Bilimleri Uygulamaları 1 Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Fen Bilimleri Uygulamaları 1 Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185

Güneş ışığı yani beyaz ışık, birçok dalga boyunda farklı frekans ve renkteki ışınlardan oluşur. Hem farklı renklerde hem de farklı fazda olan bu ışınlar, saydam ortamlardan geçerken farklı açılarda kırılarak saçılır. Bu durumda hologram kaydı oluşturmak için net bir pozlama ve görüntü elde edilemez. Oysa lazer ışınları tek bir dalga boyundan oluşur ve tüm ışınlar aynı fazdadır . Böy- lece bir nesne üzerine düşürülüp referans ışınlarla girişim yaptığında cismin görüntüsü, hologram filmine kusursuz bir şekilde kodlanır. Bu özelliklerinden dolayı hologramlarda lazer ışınları kullanılır (Şekil 4.4). Hologramlar Nasıl Çalışır? Hologram oluşturma sürecinde nesneden farklı zamanlarda gelen ışınların girişim desenindeki gecikme miktarlarını belirlemek için bir referans ışığa ihtiyaç duyulur. Referans ışık ve cisimden gelen ışınlar hologram filminde girişim yaparlar (Şekil 4.5). Bu sayede farklı zamanlarda filme düşen referans ışık ile cisimden gelen ışık arasında bir gecikme yani faz farkı oluşur. Bu gecikme nedeniyle hologram filminde klasik fotoğraf filminde olmayan derinlik yani üç boyutlu görüntü elde edilir.
  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

Fen Bilimleri Uygulamaları 1 Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 185 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.