“Esengül’ün hazırlamış olduğu bu deneyi siz de yapınız. Deney sonuçlarınızı aşağıdaki tabloya yazınız. Gözlemlerinizi raporlaştırınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Esengül’ün hazırlamış olduğu bu deneyi siz de yapınız. Deney sonuçlarınızı aşağıdaki tabloya yazınız. Gözlemlerinizi raporlaştırınız.

1. Esengül’ün hazırlamış olduğu bu deneyi siz de yapınız. Deney sonuçlarınızı aşağıdaki tabloya yazınız. Gözlemlerinizi raporlaştırınız.

  • Cevap:

Deney sonuçlarına göre tablo doldurulur.
1. deneyde termometrede tepkime başlangıcında sıcaklık düşüktür, sonrasında sıcaklık yükselir.
2. deneyde termometrede başlangıç sıcaklığı yüksektir. Suda şekerin çözünme sonrasında termometrede sıcaklık düşer ve oda sıcaklığına gelir.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 85 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.