Dünyada Su Dinleme metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları Telafi Eğitimi 8. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 26, 27, 28 (Doğa ve Evren)

Dünyada Su Dinleme Metni Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 26 Cevabı

Dinlediğiniz metni, verilen sorular kapsamında not alarak dinleyiniz.

- Verilen bilgiler güncel ve geçerli midir?

  • Cevap: Evet

- Konu tarafsız bir bakış açısıyla mı ele alınıyor?

  • Cevap: Evet

- Alternatif çözüm önerileri sunuluyor mu?

  • Cevap: Evet

- Çözüm önerileri bilimsel mi?

  • Cevap: Evet

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 27 Cevabı

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Dünya üzerinde su gereksinimini karşılayamayan insan sayısı kaçtır?

  • Cevap: Yaklaşık bir milyar kişi.

2. Dünya'da su sıkıntısı çeken başlıca bölgeler hangileridir?

  • Cevap: Afrika, Sahra Çölü’nün güney kısmı, Güney Doğu Asya, Latin Amerika.

3. İnsanların su bulmak için harcadığı ortalama süre ne kadardır?

  • Cevap: Üç saattir.

4. Metinde bahsedilen su krizinin etkileri nelerdir?

  • Cevap: Eğitim ve sağlıkta olumsuzluklar, yoksulluk, kadın ve çocukların yaşam koşulları

5. Su krizine çözüm olarak sunulanlar nelerdir?

  • Cevap: Su filtreleme sistemleri, kuyu suyu.

6. Su projelerinin sağladığı yararlar nelerdir?

  • Cevap: İnsanların hayatında her gün kaybolan saatleri geri kazandırır. Daha az salgın hastalık olmasını hastalıklara daha az para harcanmasını sağlar.

7. Su krizi yaşamamak adına yapılması gerekli olanlar nelerdir?

  • Cevap: Suyu verimli kullanmak, suları kirletmemek.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 28 Cevabı

 “Dinlediğiniz/izlediğiniz animasyon 2013 yılında yayımlanmıştır. 7 yıl sonrası yani günümüzde sözü edilen sorun hâlâ yaşanmakta mıdır?”  bu konu ile ilgili kısa bir araştırma yapınız.

  • Cevap: Evet hala yaşanmaktadır. Greenpeace, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle paylaştığı bilgi notuna göre dünya üzerinde her 10 insandan üçünün güvenli içme suyuna erişimi yok. Dünya nüfusunun %25’i ise su krizinin eşiğinde. Bu oranın 2025 senesinde %60 olması bekleniyor.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Doğa ve Evren Sayfa 26, 27, 28 Dünyada Su Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.