“Deneyde oluşturduğunuz gümüş nanoparçacıklarının küresel yapıda ve yaklaşık 5 nm çapında olduğu düşünülürse bir gümüş nanoparçacığın kaç adet Ag atomu içerdiğini hesaplayınız. (1 Ag atomu yarıçapı rAg = 144 pm, 1 nm = 1000 pm)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Deneyde oluşturduğunuz gümüş nanoparçacıklarının küresel yapıda ve yaklaşık 5 nm çapında olduğu düşünülürse bir gümüş nanoparçacığın kaç adet Ag atomu içerdiğini hesaplayınız. (1 Ag atomu yarıçapı rAg = 144 pm, 1 nm = 1000 pm)

Soru: Deneyde oluşturduğunuz gümüş nanoparçacıklarının küresel yapıda ve yaklaşık 5 nm çapında olduğu düşünülürse bir gümüş nanoparçacığın kaç adet Ag atomu içerdiğini hesaplayınız. (1 Ag atomu yarıçapı rAg = 144 pm, 1 nm = 1000 pm)
  • Cevap: 
rAg = 144 pm= 144. 10−3 nm 5 nm / 144. 10−3 nm = 34,72 adet Ag atomu

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 247 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.