“Demir’in okuduğu hikâye parçasına kişiler arası çatışma ekleyerek hikâye bölümünü yeniden yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demir’in okuduğu hikâye parçasına kişiler arası çatışma ekleyerek hikâye bölümünü yeniden yazınız.

Soru: Demir’in okuduğu hikâye parçasına kişiler arası çatışma ekleyerek hikâye bölümünü yeniden yazınız.

  • Cevap: "Ne yapmalıydı şimdi? 'Şoför efendi, iki buçuğun üstünü unuttunuz!' dese şoför belki de ‘Ne biliyorsun unuttuğumu?’ diye tersleyebilirdi. Yine de dayanamadı, usulca sordu: ‘İki buçuğun üstünü almadım, şoför bey.’ Şoför dikiz aynasından sertçe bakıp ‘Para canlısı mısın sen?’ diye çıkıştı. Dolmuşta birkaç kişi başını çevirdi, biri hafifçe güldü. Sinirlenmişti ama sesini yükseltmeden ‘Hakkımı istedim sadece!’ dedi. Şoför ise alaycı bir şekilde ‘İki buçuk lira için bu kadar tantanaya değer mi?’ diyerek konuyu kapattı. Yolcuların bakışları altında susmak zorunda kaldı ama içinde biriken öfke dinmedi."

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 208 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.