Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 89
“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 89 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 89
İnsanoğlunun eliyle bozulan ve sağlığını artık tehdit eder hâle gelen çevre sorunları zaman zaman felakete dönüşerek insanoğlunu uyarmaktadır. Örneklerde verilen olaylar umutsuz olmamız yerine daha bilinçli, daha dikkatli olmamız gerektiğini göstermektedir. Atacağımız adımların hiçbiri küçük bir adım değildir. Doğayı korumada ve doğanın iyileşmesini sağlamada yapacağımız en küçük eylemlerin dahi büyük bir önemi vardır. Çöp kutusuna attığımız bir sakız, boş şişe, küçük bir çöp; geri dönüşüme yolladığımız atıklar, tasarruflu kullandığımız eşya, gıda, enerji ve su yarınlarımıza yapacağımız büyük yatırımlardır. Kendini yenileme ve iyileştirme kapasitesine sahip olan doğaya en büyük desteği daha az atık oluşturarak ve doğayı kirletmeyerek vermiş oluruz.
Covid-19 (Kovid-19) salgınında ara ara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında doğanın kendini nasıl yenileyebildiği açık bir biçimde görülmüştür. Örneğin NASA’nın yayınladığı uydu verilerine göre Çin’de hava kirliliği iki hafta içinde büyük oranda azalmış, İtalya’da Venedik kanallarındaki sular berraklaşıp balıklar görünür hâle gelmiş, ülkemizde ise boğazlarda ve bazı sahillerde yunuslara rastlanmıştır.
Çevrenin iyileşmesini beklemek için bizleri evlere kapatacak bir felaket veya tehlikeli bir uyarı beklememeliyiz. Nitekim 1990’!ı yıllarda İstanbul Boğazı, Haliç ve Marmara Denizi’nin büyük bir kısmı kirlilikten görünmüyor, ölü balıklar su yüzeyinde salınıyor, insanlar kötü kokudan dolayı sahil yolunda yürüyemiyorlardı. Ancak alınan önlemler ve yapılan ıslah çalışmaları sonucunda Marmara Deniz’i kirlilikten kurtarılmıştır. Aynı şekilde orman yangınları sonucunda da toprak altında kalan bitki kökleri yeniden sürgün vererek uzun yıllar alsa da yeniden orman kimliğini kazanır. Her ne kadar yangında yanan bitkileri, ölen hayvanları geri getiremesek de bitkilerin kendilerini yenilemesiyle birlikte orman alanı yeniden yapılanabilecektir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 89 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.