Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 81
“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 81
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÇEŞİTLERİ
Çevre kirliliği; genel olarak toprak, hava, su, gürültü, ışık, gürültü kirliliği ve radyoaktif kirlilik olarak sınıflandırılabilir. Atık ve çöp bu kirlilik çeşitlerinden en çok toprak, hava, su kirliliği ile radyoaktif kirliliğe sebep olur. Şimdi bu kirlilik çeşitlerini daha yakından inceleyelim.
1.Toprak Kirliliği
Toprak, hem içinde hem de üzerindeki canlılar için yaşam alanı ve bitkiler için mineral kaynağıdır. Doğal olmayan maddelerin toprak yapısına katılması toprak kirliliğine neden olur. Bu tür topraklarda bitkilerin yetişmesi, hayvanların yaşaması zorlaşır. Topraktan canlıların yapısına geçen kirletici maddeler, besin zinciri yoluyla insana kadar ulaşır. Toprak kirlenmesi, her zaman direkt olmayabilir. Örneğin hava ve suyu kirleten maddeler döngüsel olarak toprağa ulaştığında toprak da kirlenmiş olacaktır. Toprak kirlenmesi nedeniyle bitki örtüsünde meydana gelen tahribat erozyona, erozyon şiddetinin artması ise çölleşmeye ve tarımsal verimin azalmasına neden olacaktır.
Toprak kirlenmesine karşı alınabilecek önlemler şunlardır:
a. Erozyonla mücadele edilmeli, halk bu konuda bilinçlen diri İm elidir. Mevcut ormanlık alanlar korunup artırılmalı ve erozyona maruz kalan alanlar ağaçlandırılmalıdır.
b. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişiler eğitilerek gübreleme, ilaçlama gibi konularda gereksiz ve yanlış uygulamaların önüne geçilmelidir.
c. Tarım arazileri için önemli bir kirlilik riski oluşturan sanayi tesisleri ve yerleşim alanları tarım arazilerinden uzakta inşa edilmelidir.
ç. Sanayi bölgelerinin kimyasal katı ve sıvı atıkları ile radyoaktif atıklar toprağa verilmemelidir.
d. Evsel katı atıklar, metal ve maden atıkları, piller ve plastik atıklar kaynağında ayrıştırılmalıdır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 81 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.