Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 43

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 43

ÇÖZÜM BENDE

İnsan, doğa, doğal denge, doğal çevre, yapay çevre, canlı-canlı ve canlı-cansız etkileşimi kavramlarını tekrar gözden geçirelim. Ülkemizde veya dünyada var olan, sizi üzen ve doğal dengenin bozulması ile ilgili bir problemi ele alalım ve bu problem için çözüm yolları arayalım. Projemizi iki hafta içerisinde tamamlayalım. Tasarı projemizi görsellerle destekleyerek sınıfta arkadaşlarımızla paylaşalım.

Projemizi tasarlarken aşağıdaki aşamaları kullanabiliriz:
1. Problemi tespit edelim.
Çevrenizde ya da dünyada gördüğümüz, doğal dengeyi bozan sorunlar hakkında gözlem ve araştırma yaparak projemizin konusunu seçelim.

2. Problemin sebeplerini ortaya koyalım.
Konuyla ilgili kaynakları tarayalım ve araştıralım. Projemizin amacına göre bir varsayımda yani ön tahminde bulunalım.

3. Bilimsel yöntemimizi belirleyelim.
Projemizin amacını belirleyelim. Ön tahminlerimizi bir deney yaparak mı göstereceğimize yoksa bir malzeme mi üreteceğimize karar verelim. Hata yapmaktan korkmayalım.Bugün bilimin bize gösterdiği buluş ve keşifler uzun uğraşların, çok tekrarlı denemelerin sonucudur. Bilim, sabır ve özveri gerektirir. Eğer bilimsel yöntemimizi doğru şekilde uygulamışsak mutlaka bir sonuca ulaşırız. Varsayımınızı gösterecek deneylerin türlerini, kullanılacak malzeme çeşitlerini ve hangi ölçümleri yapacağımızı planlayalım.

4. Kontrollü deney yapalım, sonuçları kaydedelim.
Belirli bir işlem sırası izleyerek kontrollü bir şekilde denemeler yapalım. Denemelerimizi yaparken gözlem, düşünce ve sonuçları not etmek, hem çalışma sonunda işimizi kolaylaştıracak hem de olası hatalarımızın yerini tespit etmek için yol gösterici olacaktır.
Bulduğumuz sonuçları grafik, tablo veya çizimler kullanarak gösterelim. Hatta maketler (modeller) de yapabiliriz.
Çalışmamızın basit ve düzenli olmasına, yapılmış bir çalışmanın aynısı olmamasına dikkat etmeliyiz. Yaptığımız maket ya da deneyi herkesin anlayabileceği şekilde düzenleyelim. Bunu daha dikkat çekici ya da eğlenceli şekilde sunmak size kalmış.

5. Sonuca ulaşalım.
Çalışmamızı içeriğin türüne göre maket, model, resim, taslak, çizim vb. ile ortaya koyup çözüm önerilerimizi belirtelim. Çok uğraştınız, emek harcadınız. Projemizi arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, ailemize sunalım. Sunduktan sonra ürünümüzü portfolyomuza eklemeyi unutmayalım.
Tasarımımızda renkli, eğlenceli düzenlemeler de yapabilirsiniz.
Artık, sorunun değil çözümün bir parçası olduk! Tebrik ederiz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 43 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!