Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 192
“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 192
Geri Kazanım
Değerlendirilebilir durumda olan katı atıkların fiziksel, kimyasal ve biyolojik işlemlerle ikincil bir ham maddeye dönüştürülmesine geri kazanım denir. Sebze, meyve gibi organik atıklardan biyogaz elde edilmesi ve bu gazın enerjiye çevrilmesi bir geri kazanım örneğidir. Ayrıca yiyecek artıklarından kom- post oluşturmak da geri kazanımdır.
Geri kazanımın geri dönüşümden farkı, atıklardan enerji elde edilmesini de kapsamasıdır. Geri dönüşüm, bir nesneyi yine kendi kullanım alanında değerlendirme sürecidir. Kullanılmış kâğıdın hamura dönüşmesi, plastiklerin de eritilip yeni plastik ürünlere dönüştürülmesi gibi nesneler kendi alanındaki yeni nesnelere dönüştürülür. Geri kazanımda artık kurtarılamayacak durumda olan nesnelerin yeniden işlenme sürecidir. Örneğin cep telefonu, bilgisayar, televizyon ve diğer elektronik cihazlar gibi zararlı bileşenler içeren ürünlerin yeniden kullanılması veya geri dönüştürülmesi mümkün olmadığında, geri kazanım son seçenektir. Bu cihazlardaki kullanılabilir bileşenler tek tek çıkarılarak geri kalan atıklar yakıta dönüştürülür ve enerji elde edilir. Endüstrilerde bulunan buhar kazanlarında, gemi gibi ulaşım araçlarında yanma işlemi sonucu açığa çıkan gazının ısı enerjisinden faydalanılarak geri kazanım yapmak mümkündür.
Geri Kazanımın Faydaları:
• Doğal kaynaklarımız korunur
• Enerji tasarrufu sağlanır
• Ekonomiye katkı sağlanır
• Atık miktarı azalır
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 192 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.