Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 181

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 181

Grafikte verilen bilgilere göre Türkiye’de toplam kullanılabilir su miktarı 112 milyar m3’tür ve bir yılda kişi başına düşen yaklaşık 1566 m3tür. Kullanılabilir tatlı su miktarı dikkate alındığında su zengini bir ülke olmadığımız anlaşılmaktadır. Bu nedenle suyumuzu israf etmeden planlı bir şekilde kullanmalıyız.

Unutmamamız gerekir ki dünyadaki erişilebilir temiz su sadece insanlar için değil tüm canlılar tarafından kullanılmaktadır. İster tek ister çok hücreli olsun canlılardaki yaşamsal faaliyetlerin tümü su varlığında gerçekleşir.

• Su çok iyi bir çözücüdür. Böylece bitkiler topraktan ihtiyaç duyduğu mineralleri su ile alabilmektedir.
• Bitkilerin güneş enerjisinden besin üretebilmesi için suya ihtiyaçları vardır.
• Tüm canlılarda su, düzenleyici bir görev yapmaktadır. Örneğin bir kedinin dolaşım ya da boşaltım sisteminin iyi çalışması ya da bitkinin gövdesi boyunca iletimi iyi yapması için suya ihtiyacı vardır.
• Bazı canlıların yaşam alanları açısından su önemli bir yer kaplamaktadır. Buzun yoğunluğu sudan düşük olduğundan havalar çok soğuduğunda suyun yüzeyinin donduğunu öğrenmiştiniz. Bu da olumsuz hava koşullarında ısı kaybını önleyerek su altında yaşayan canlıların hayatlarını sürdürebilmelerini sağlar.

Dünyada tüm canlıların ihtiyaç duyduğu kullanılabilir temiz su oranı daha da azalıyorken ve nüfus gittikçe artıyorken bize düşen görev, tüm canlıların ihtiyacı olan su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamaktır.
Bunu sağlarken yandaki grafikte belirtildiği gibi yeme ve içmede veya çamaşır, bulaşık ve banyo gibi işlerimizde kullandığımız suyu tasarruflu kullanmanın yanı sıra suya bağlı üretilen diğer ihtiyaçlarımızda da tasarruflu olmak önem arz etmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 181 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!