Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Meb Yayınları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 156

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 156

Bu okul kampüsünde enerjinin çoğu, tükenmeyen enerji kaynaklarından karşılanmaktadır. Otopark ve binaların üzerleri güneş panelleri ile kaplıdır. Bu paneller ile ihtiyaç duyulan elektrik ve sıcak suyu doğaya zarar vermeden elde etmek mümkündür. Örneğin elektrikli araçları şarj etmek amacıyla otoparkın üstüne güneş panelleri yapılmıştır. Ayrıca rüzgâr türbini ile de elektrik enerjisi üretmek mümkündür. Güney cephelere yerleştirilmiş “güneş kırıcılar” ile çalışma alanlarının fazla ısınması engellenmiştir. Yine güney cephelerde kullanılan “güneş duvarları” ile ısıtılacak olan hava bu sistemden geçirilerek ön ısıtma sağlanır. Böylece bina ısıtma sisteminin yükü azaltılmış, maddi tasarruf ve bina içine verdiği temiz hava sayesinde daha konforlu bir ortam sağlamıştır.

Bu binanın önemli özelliklerinde biri de hava geçişini sağlayan hava boşluklarının (menfez) olmasıdır. Hava boşlukları sayesinde klima veya ısıtıcı gibi araçlar en az şekilde kullanılmakta, yıl boyunca doğal havalandırmadan en verimli şekilde faydalan) İm aktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 156 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!