Cemil Meriç’in “Okumak Üzerine” adlı denemesiyle Nurullah Ataç’ın “Aşk Şiiri İsteriz” adlı denemesini fikrî, felsefi, siyasi ve estetik anlayış yönünden karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri belirleyip ifade ediniz.
“Cemil Meriç’in “Okumak Üzerine” adlı denemesiyle Nurullah Ataç’ın “Aşk Şiiri İsteriz” adlı denemesini fikrî, felsefi, siyasi ve estetik anlayış yönünden karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri belirleyip ifade ediniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Cemil Meriç’in “Okumak Üzerine” adlı denemesiyle Nurullah Ataç’ın “Aşk Şiiri İsteriz” adlı denemesini fikrî, felsefi, siyasi ve estetik anlayış yönünden karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri belirleyip ifade ediniz.
Soru: Cemil Meriç’in “Okumak Üzerine” adlı denemesiyle Nurullah Ataç’ın “Aşk Şiiri İsteriz” adlı denemesini fikrî, felsefi, siyasi ve estetik anlayış yönünden karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri belirleyip ifade ediniz.
- Cevap: Cemil Meriç’in “Okumak Üzerine” ve Nurullah Ataç’ın “Aşk Şiiri İsteriz” adlı denemeleri edebiyatın birey ve toplum üzerindeki etkilerini vurgulayarak benzer yönler taşır. Her iki yazar da edebiyatın insanı geliştirdiğine ve estetik bir değer taşıdığına inanır. Ancak fikir ve felsefe açısından Cemil Meriç okumayı zihni uyandıran bir araç olarak ele alırken Nurullah Ataç duygusal etkileri öne çıkarır. Estetik anlayışta Cemil Meriç düşünceye Nurullah Ataç ise şiirin güzellik boyutuna odaklanır. Siyasi olarak ise Meriç toplumsal eleştiriler yaparken Ataç sanatı toplumsal bağlardan bağımsız değerlendirir.
“12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 246” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok