“Çekimlerinize son hâlini verdikten sonra uygun zaman ve mekânda sunumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Konumuzla ilgili olarak fotoğraflar çekerek sınıflarda, koridorlarda ya da sizlere gösterilen yerlerde fotoğraflarınızı sergileyebilirsiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çekimlerinize son hâlini verdikten sonra uygun zaman ve mekânda sunumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Konumuzla ilgili olarak fotoğraflar çekerek sınıflarda, koridorlarda ya da sizlere gösterilen yerlerde fotoğraflarınızı sergileyebilirsiniz.

Soru: Çekimlerinize son hâlini verdikten sonra uygun zaman ve mekânda sunumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Konumuzla ilgili olarak fotoğraflar çekerek sınıflarda, koridorlarda ya da sizlere gösterilen yerlerde fotoğraflarınızı sergileyebilirsiniz.

  • Cevap: 

Senaryo: "Doğayı Koru, Geleceği Koru"

1. Sahne: Çöp Kirliliği (Park Alanı)

Yer: Piknik alanında çocuklar oyun oynuyor, bir grup insan piknik yapıyor.

Durum: Piknik yapan bir aile çöp poşetlerini alıp çöp kutusuna atmak yerine yerde bırakıyor. Yan sahnede çocuklar, çöpler yüzünden oyun oynayamıyor.

Diyalog:
Çocuk 1: "Neden her yerde çöp var? Artık oyun oynayamıyoruz."
Çocuk 2: "Keşke herkes çöplerini toplasa!"

Mesaj: "Doğayı korumak için çöplerinizi çöp kutusuna atın!"


2. Sahne: Orman Yangını Tehlikesi (Ormanlık Alan)

Yer: Bir grup piknik yapıyor, yerde yanmış bir sigara izmariti görülüyor.

Durum: Rüzgarın etkisiyle izmarit küçük bir alev çıkarıyor. Çevredeki insanlar fark ederek müdahale ediyor.

Diyalog:
Kişi 1: "Sigaranın izmaritini söndürmeden bırakmışlar! Az kalsın büyük bir yangın çıkacaktı."
Kişi 2: "Ormanlar, tüm canlıların evi. Daha dikkatli olmalıyız."

Mesaj: "Ateşi tamamen söndürmeden ormandan ayrılmayın!"


3. Sahne: Yaban Hayatı (Milli Park)

Yer: Milli parkta yürüyüş yapan bir aile. Yanlarında ellerinde taşlarla hayvanları korkutan başka bir grup.

Durum: Bir aile, diğer grubu uyarıyor.

Diyalog:

Aile: "Hayvanları rahatsız etmeyin! Bu alan onların evi. Onlara zarar vermek, doğayı yok etmek demek."

Mesaj: "Doğal yaşam alanlarını koruyalım!"


4. Sahne: Pozitif Bir Gelecek (Görsellerle Farklı Alanlar)

  • İnsanlar çöplerini topluyor.
  • Çocuklar temiz bir parkta oynuyor.
  • Piknik yapan insanlar doğaya zarar vermiyor.
  • Kuşlar, ağaçlarda huzurla uçuyor.

Son Söz:

"Doğa bizim evimizdir. Doğayı korumak geleceğimizi korumaktır. Hadi, hep birlikte daha temiz bir dünya için çalışalım!"

  • Ekranda Yazı: "Doğaya bir iyilik yap, doğa sana bin iyilikle geri döner!"

Son: Doğadan kareler eşliğinde pozitif bir müzikle kapanış yapılır.

Slogan üretiyoruz.

Görgü Kuralları ve Nezaket (2. Kitap) Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.