Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42
1930’da dünya nüfusunun yarısı doğrudan ya da dolaylı olarak ticaretle geçiniyordu. Buhranla birlikte ticaretin sekteye uğraması, insanların işlerini tehlikeye attı ve yaşam standartlarını düşürdü. İnsanlar gerekli görmedikleri malları satın almaktan vazgeçti. Yeni arabalar artık kolay kolay müşteri bulamıyordu. Detroit (Ditroit) ile Tulin’deki araba fabrikaları daha az çelik ve lastik satın almaya başladı. Bunun sonucunda, onların tedarikçileri işçi çıkarma yoluna gitti. İşçilerin aileleri yeni elbise satın alamayınca binlerce kilometre uzaklıktaki şehirlerde ve çiftliklerde üretilen pamuk, yün ve deriye olan talep de azaldı. Tatil zamanı geldiğinde Güney Afrika, Japonya ve İsviçre’deki dağlarda bulunan tesislerin yarısı boş kaldı. Geoffrey Blainey, 20. Yüzyılın Kısa Tarihi. 1001 Kitap Yayınları, 2007, İstanbul, Sayfa 171-172’den uyarlanmıştır.
Yukarıdaki metinden yola çıkarak dünyadaki ekonomik ilişkiler ağı ile ilgili yorumlarınızı sınıf ortamında arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap:
➢ Bütün ekonomik ilişkiler birbiri ile bağlantıdır. Küresel olarak bütün ülke ve insanları etkiler.
➢ Ticaret malı satar, mal üretilir, mal üretmek için hammadde gerekir.
➢ Ticaret yok ise mal satılamaz. Ticaret ve üretim yok ise işçi ihtiyacı vardır.
➢ Bu yüzden ticari ilişkiler her yönü ile birbiri ile ilişkilidir ve dünyada bütün ülkeleri etkiler.
12. Sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.