Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım.
“Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım. Soru: Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım. Cevap: Soru: Ölçüm sonuçlarını aşağıdaki tabloya yazalım. Cevap: Açıkla
“Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım.
Soru: Büyük olan beherglasa soğuk su dolduralım.- Cevap:
- Cevap:
Açıkla
Soru: Parafini ısıttığımızda ve soğuttuğumuzda gözlemlediğimiz değişimleri etkinliğin başlangıcında yaptığımız tahminlerle karşılaştırarak yazalım.
- Cevap: Parafin ısındığında katıdan sıvıya geçti, soğutulduğunda ise sıvıdan katıya dönüştü. Tahminlerimizle aynı sonuç çıkmıştır.
- Cevap: Yaklaşık 43 °C’tur.
- Cevap: 43–65 °C aralığında sabit kalmıştır. Çünkü verilen ısı, sıcaklığı artırmaya değil, parafinin erimesine harcanmıştır.
- Cevap: Yaklaşık 43–65 °C aralığındadır.
- Cevap: Donma sırasında 43–65 °C aralığında sabit kalmıştır. Çünkü ısı, sıcaklığı düşürmeye değil, parafinin katılaşmasına harcanmıştır.
- Cevap: Yaklaşık 43–65 °C aralığındadır.
- Cevap: Parafinin erime ve donma sıcaklıkları aynıdır. Bu, saf maddelerin erime ve donma noktalarının aynı olduğunu gösterir.
“6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı (2. Kitap) Sayfa 31” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok