“Buna göre I. yarık düzlemi ile perdenin arasını kırıcılık indisi havadan büyük bir sıvı ile doldurmak, II. tek yarığın üst yarısını saydam bir engel ile kapatmak, III. tek yarığın alt yarısını saydam olmayan bir engel ile kapatmak işlemlerinden hangilerinin yapılması gerekir?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Buna göre I. yarık düzlemi ile perdenin arasını kırıcılık indisi havadan büyük bir sıvı ile doldurmak, II. tek yarığın üst yarısını saydam bir engel ile kapatmak, III. tek yarığın alt yarısını saydam olmayan bir engel ile kapatmak işlemlerinden hangilerinin yapılması gerekir?

Soru:

Hava ortamında yapılan tek yarıkta kırınım deneyinde hem merkezî aydınlık saçağın yerinin değişmesi hem de saçak aralığının büyümesi hedefleniyor.

Buna göre
I. yarık düzlemi ile perdenin arasını kırıcılık indisi havadan büyük bir sıvı ile doldurmak,
II. tek yarığın üst yarısını saydam bir engel ile kapatmak,
III. tek yarığın alt yarısını saydam olmayan bir engel ile kapatmak

işlemlerinden hangilerinin yapılması gerekir?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I ve III

  • Cevap: C

12. Sınıf Fizik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 139 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.