Bir nehirde, nehre girdiği noktanın tam karşısından kıyıya çıkmak isteyen yüzücü, nehrin akıntı yönü de dikkate alındığında nehre hangi doğrultuda girmelidir?
“Bir nehirde, nehre girdiği noktanın tam karşısından kıyıya çıkmak isteyen yüzücü, nehrin akıntı yönü de dikkate alındığında nehre hangi doğrultuda girmelidir?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Bir nehirde, nehre girdiği noktanın tam karşısından kıyıya çıkmak isteyen yüzücü, nehrin akıntı yönü de dikkate alındığında nehre hangi doğrultuda girmelidir?
Soru: Bir nehirde, nehre girdiği noktanın tam karşısından kıyıya çıkmak isteyen yüzücü, nehrin akıntı yönü de dikkate alındığında nehre hangi doğrultuda girmelidir?
- Cevap: Yüzücü, akıntıya karşı eğik bir açıyla yüzmelidir. Böylece akıntının etkisini dengeleyip karşı kıyıya ulaşabilir.
“11. Sınıf Ata Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 29” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok