Bir ekosistemde böceklerin hızla artmasından dolayı kimyasal maddelerle mücadele edilmiştir. Ancak ototrof canlılar da bu durumdan olumsuz etkilenmişlerdir. Ekosistemde bu ilaçlamadan sonra meydana gelen değişiklikler ilgili olarak, 1. Otçul canlıların birey sayısı ve çeşidi azalır. 2. Oksijen üretimi azalır. 3. İnorganik maddeden organik maddeye dönüşüm azalır. 4. Karbondioksit tüketimi artar. yorumlarından hangileri yapılabilir? Gerekçeleriyle açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Bir ekosistemde böceklerin hızla artmasından dolayı kimyasal maddelerle mücadele edilmiştir. Ancak ototrof canlılar da bu durumdan olumsuz etkilenmişlerdir. Ekosistemde bu ilaçlamadan sonra meydana gelen değişiklikler ilgili olarak, 1. Otçul canlıların birey sayısı ve çeşidi azalır. 2. Oksijen üretimi azalır. 3. İnorganik maddeden organik maddeye dönüşüm azalır. 4. Karbondioksit tüketimi artar. yorumlarından hangileri yapılabilir? Gerekçeleriyle açıklayınız. 

4. Bir ekosistemde böceklerin hızla artmasından dolayı kimyasal maddelerle mücadele edilmiştir. Ancak ototrof canlılar da bu durumdan olumsuz etkilenmişlerdir. Ekosistemde bu ilaçlamadan sonra meydana gelen değişiklikler ilgili olarak, 1. Otçul canlıların birey sayısı ve çeşidi azalır. 2. Oksijen üretimi azalır. 3. İnorganik maddeden organik maddeye dönüşüm azalır. 4. Karbondioksit tüketimi artar.
yorumlarından hangileri yapılabilir? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap:  I-II-III doğrudur.
1. Otçul canlıların birey sayısı ve çeşidi azalır, ifadesi doğrudur. Çünkü ototrof olan üreticiler, azalmıştır. Bunlarla beslenen canlılar da dolaylı olarak üreticilerden beslendiği için bu canlıların birey sayıları ve zamanla çeşidi de azalır. 2. “Oksijen üretimi azalır.” ifadesi doğrudur. Çünkü üreticiler ortamda azalırsa oksijen üretimi de azalacaktır. 3. Bu ifade doğrudur. Çünkü üreticiler, inorganik maddeden organik madde dönüşümü yapar. Dolayısıyla üreticiler azaldığı için dönüşüm de azalır. 4. “Karbondioksit tüketimi artar” ifadesi yanlıştır. Karbondioksit tüketimini üretici canlılar yapmaktadır. Ortamda üretici azaldığı için karbondioksit tüketimi azalacaktır.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 84 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.