'Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' Projesi Hakkari'de uygulanmaya başlandı.

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi

Hakkari'de 'Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' projesinin başlamasıyla ilk denetim yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında temizlik ve hijyen kurallarının önemi konusunda ve okullardaki sağlık konusunun önemi için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Orman Bakanlığı' nın oluşturduğu ekipler okulların denetimine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür şunları dedi ; 'Geleceğimizi emanet edeceğimiz kişiler çocuklarımız. Onların daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için böyle bir proje başlattık. Öğretmen ve öğrencilerimizin sağlıklı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Onlara sağlık, hijyen ve temizlik konusunda duyarlılık kazandırmak istiyoruz.' dedi.

Fiziki Ortamlar Daha İyi Bir Düzeye Çıkacak

Konuşmasına devam eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür şunları söyledi ; 'Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesiyle, okul sağlanın korunmasını ve okullardaki fiziki ortamların daha iyi bir düzeye çıkaracağımızı düşünüyor. Şimdiden gayret gösterecek olan okullara kolaylık ve başarılar diliyorum.' dedi.