“Aşağıdaki yapılandırılmış gridde (harflendirilmiş kutucuklar) bitkisel dokular, bitkinin organları, bitkisel hormonlar, bitkilerde hareket, bitkilerde madde taşınması ve bitkilerde üreme ile ilgili ifadeler ve kavramlar verilmiştir. Kutucuk harflerini kullanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki yapılandırılmış gridde (harflendirilmiş kutucuklar) bitkisel dokular, bitkinin organları, bitkisel hormonlar, bitkilerde hareket, bitkilerde madde taşınması ve bitkilerde üreme ile ilgili ifadeler ve kavramlar verilmiştir. Kutucuk harflerini kullanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış gridde (harflendirilmiş kutucuklar) bitkisel dokular, bitkinin organları, bitkisel hormonlar, bitkilerde hareket, bitkilerde madde taşınması ve bitkilerde üreme ile ilgili ifadeler ve kavramlar verilmiştir. Kutucuk harflerini kullanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.


27. Bitkilerde boyca uzamadan sorumlu olan hücre hangisidir?
  • Cevap: m

28. Bitkilerin gövde ve yapraklardan oluşan toprak üstü kısmı hangileridir?
  • Cevap: c, j ve k

29. Havanın neme doyduğu zamanlarda fazla suyun damlama yoluyla sıvı şeklinde dışarı atılmasını sağlayan yapı hangisidir?
  • Cevap: g

30. Büyümekte ve gelişmekte olan bitkilerin genç gövdelerinde, yaprağın orta damarında, çiçek ve yaprak saplarında bulunur. Çeperlerinde selüloz ve pektin birikmesiyle kalınlaşma olan temel doku çeşidi hangisidir?
  • Cevap: o

31. Bitkilerde kök ve gövdenin enine kalınlaşmasını sağlayan yapı hangisidir?
  • Cevap: a

32. Bitkilerde suyun buhar olarak atılması hangi olay ile sağlanır?
  • Cevap: i

33. Bitkilerin yaşamsal faaliyetleri için çok fazla ihtiyaç duyduğu elementler hangisidir?
  • Cevap: f

34. Bitkilerde tohumun dormansi (uyku) hâlini ortadan kaldıran hormon hangisidir?
  • Cevap: e

35. Bitkilerde kökte endodermis tabakasında bulunan su ve çözünmüş minerallerin geçişini engelleyen tabaka hangisidir?
  • Cevap: ç

36. Çevresel uyarılara karşı çiçek açma, yaprak dökümü, tohum ve tomurcuklarda uyku hâlinin başlaması ve devam etmesi gibi fizyolojik olayların tamamı hangisidir?
  • Cevap: b

37. Çiçeğin en dışında bulunan, yeşil renkte olan yapraklar hangisidir?
  • Cevap: n

38. Polen tüpünün oluşunu sağlayan polen hücresi hangisidir?
  • Cevap: d

39. Polenlerin rüzgâr, su, böcek, yarasa, kuş gibi etkenlerle dişi organın tepeciğine taşınmasını sağlayan olay hangisidir?
  • Cevap: ı

40. Yumurtalığın gelişip farklılaşmasıyla oluşan, tohumların korunmasını ve yayılmasını sağlayacak şekilde özelleşmiş yapı hangisidir?
  • Cevap: j

41. Olgunlaşmış bir tohumdaki embriyonun uygun koşullarda yeni bitkiyi oluşturmak üzere tohum kabuğunu çatlatarak dışarı çıkıp gelişmesi olayı hangisidir?
  • Cevap: l

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 186 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.