Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.
“Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.
Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.
- Cevap:
1. Aşağıdakilerden hangisi kozmetik ürünü değildir? A) Parfüm B) Saç boyası C) Sabun ve deterjan D) Jöle E) Nemlendiriciler
- Cevap: C
2. Aşağıdakilerden hangisi vücuda ilaç verme yollarından biri değildir? A) Ağızdan içme yoluyla verme B) Tadına bakma yoluyla verme C) Deriye sürme yoluyla verme D) İğne (enjeksiyon) yoluyla verme E) Buhar ya da gazlaştırarak nefes yoluyla verme
- Cevap: B
3. Aşağıdakilerden hangisi yüzey aktif madde çeşitleri arasında yer almaz? A) Nötr B) Anyonik C) Katyonik D) Asidik E) Amfoter
- Cevap: D
4. Amfoter yüzey aktif madde için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Köpük yapma özelliği yoktur. B) Kir temizleme özelliği yoktur. C) Hem anyonik hem de katyonik kirleri temizler. D) Özel amaçlı yüzey aktif maddedir. E) Antiseptik özellik gösterir.
- Cevap: C
5. Aşağıdakilerden hangisi doğal polimerdir? A) Polietilen B) Kauçuk C) Teflon D) Naylon E) Polistiren
- Cevap: B
6. Aşağıdakilerden hangisi yapay tatlandırıcı değildir? A) Sakkarin B) Fruktoz C) Aspartam D) Sorbitol E) Sukraloz
- Cevap: B
7. Hazır gıdalarla ilgili verilen;
I. Gıda katkı maddeleri içerir.
II. Günlük hayatta kullanım alanları çok yaygındır.
III. Çeşitli katkı maddeleri kullanılarak raf ömürleri uzatılır,
İfadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız I
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III
- Cevap: E
8. Deterjanın bileşiminde aşağıdaki maddelerden hangisi bulunmaz? A) Metal aşınmasını önleyici (korozyon önleyici) maddeler B) Sudaki kireci arttıran maddeler C) Mikrop öldürücü anti bakteriyel maddeler D) Dolgu artırıcı, yumuşatıcı maddeler E) Koku verici parfüm özleri
- Cevap: B
9. Aşağıda verilen gıda maddelerinde kullanılan katkı tipleri ve kodlarından hangisi yanlıştır?
- Cevap: C
10. Aşağıdakilerden hangi doğrudur? A) Şurup türü ilaçlar kullanılmadan önce çalkalanmalıdır. B) Merhem türü ilaçlar damar yoluyla alınır. C) Enjeksiyon türü ilaçlar ağızdan verilir. D) Tablet türü ilaçlar bebeklere verilir. E) Aerosol türü ilaçlar damar yolu ile alınır.
- Cevap: A
11.Yukarıdaki kavram haritasında kutucuklarda polimerler ile ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Buna göre verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: D
12.Yukarıdaki tabloda verilen bilgilerden hangilerinde “ ✓” işareti doğru yere yazılmıştır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III
- Cevap: C
“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Uygun Basın Yayınları Sayfa 208” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok