Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.
“Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız. Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız. Cevap: 1. I. Tatları ekşidir. II. Çözeltileri elektrik akımını iletir. III. Çözeltileri
“Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.
Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.
- Cevap:
1. I. Tatları ekşidir. II. Çözeltileri elektrik akımını iletir. III. Çözeltilerinde bulunan H+ iyonları sayısı OH“ iyonları sayısından fazladır. IV. Mavi turnusolu kırmızıya boyar. Yukarıdaki özelliklerin hangileri sadece asitlere aittir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve IV D) I, III, IV E) I, II, III, IV
- Cevap: D
2. I. Tatları acıdır. II. Çözeltileri elektrik akımını iletir. III. Tüm metallere etki ederek H2 gazı çıkarırlar. IV. Kırmızı turnusolu maviye boyar. Yukarıdaki özelliklerin hangileri sadece bazlara aittir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve IV D) I, III, IV E) I, II, III, IV
- Cevap: C
3. Bir asit çözeltisine su eklenirse; I. Çözeltinin pH’sı büyür. II. Çözeltide iyonlaşan H+ iyon sayısı azalır. III. pOH’sı büyür. Yukarıdaki yargılardan hangileri doğrudur? A) I ve II B) Yalnız III C) Yalnız I D) I ve III E) I, II, III
- Cevap: A
4. I. Kuvvetli asit çözeltisi II. Zayıf asit çözeltisi III. Zayıf baz çözeltisi Yukarıdaverilen çözeltilerin pH sıralamaları için hangisi doğrudur? A) I > II > III B) I > III > II C) II > I > III D) III> II > I E) II > III > I
- Cevap: D
5. Verilen kimyasallardan hangisi lavabo açıcı olarak kullanılır? A) Tuz ruhu B) Nişadır C) Sirke ruhu D) Soda E) Kostik
- Cevap: E
6. Hangisi kireç taşıdır? A) Kalsiyum oksit B) Kalsiyum karbonat C) Kalsiyum sülfat D) Kalsiyum klorür E) Kalsiyum nitrat
- Cevap: B
7. Hangisi tuz ruhudur? A) Sülfürik asit B) Asetik asit C) Nitrik asit D) Amonyak E) Hidroklorik asit
- Cevap: E
8. 200 gram kireç taşının bozulmasıyla kaç gram sönmemiş kireç elde edersiniz? (Ca: 40; C: 12;0: 16) A) 56 B) 84 C) 112 D)224 E)336
- Cevap: C
9. Halk dilinde kezzap olarak bilinen asit hangisidir? A) Sülfürik asit B) Asetik asit C) Nitrik asit D) Amonyak E) Hidroklorik asit
- Cevap: C
10. Hangi asidin ambalajı cam olamaz? A) Hidroflorik asit B) Asetik asit C) Nitrik asit D) Amonyak E) Hidroklorik asit
- Cevap: A
11. Yukarıda 25°C’taki pH değerleri verilen çözelti çiftlerinden hangileri arasında nötrleşme tepkimesi gerçekleşir? A) I ve III B) I ve II C) Yalnız III D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: E
12. Cam endüstrisinin ana girdisi olan sodyum bileşiği hangisidir? A) Sodyum klorür B) Sodyum hidroksit C) Sodyum sülfat D) Sodyum karbonat E) Sodyum nitrat
- Cevap: D
13. 13 gram çinkonun derişik hidroklorik asitle tepkimesinden normal koşullarda kaç litre hidrojen gazı oluşur? A) 33,6 B) 2,24 C) 22,4 D) 44,8 E) 4,48
- Cevap: E
14. Sindirim sistemimizdeki hangi organ asidik salgı üretir?
- Cevap: C
15.Yukarıda bir kavram haritası verilmiştir. Buna göre kavram haritasında CH3COOH ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) I ve III B) II ve IV C) III ve IV D) II, III ve IV E) l, II, III ve IV
- Cevap: E
“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Uygun Basın Yayınları Sayfa 162” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok