“Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.

Aşağıdaki test sorularını cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Zeytinyağı-eter sıvıları homojen bir karışım oluşturduklarına göre bu karışım aşağıdaki yöntemlerden hangisi ile ayrılabilir? A) Erime noktası farkı B) Kristallendirme C) Süzme D) Ayırma hunisi E) Ayrımsal damıtma

  • Cevap: E

2. Çözeltiler için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Homojen karışımlardır. B) Elementtir. C) Bileşiktir. D) Saf maddelerdir. E) Heterojen karışımlardır.

  • Cevap: A

3. x maddesi ısıtıldığında y katısı ile z sıvısına ayrışıyor, y’nin erimesi ve z’nin kaynaması sırasında sıcaklık değişmiyor, y farklı iki maddeye ayrışabildiği hâlde z ayrıştırılamıyor. Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) z elementtir. B) y arı maddedir. C) y elementtir. D) x karışım veya bileşiktir. E) z homojendir.

  • Cevap: C

4. I. Karışımlar homojendir. II. Karışımlar elementlerin karışımından oluşur. III. Karışımlarfiziksel yöntemlerle ayrılabilir. IV. Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini korurlar.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri her zaman doğrudur? A) II ve IV B) III ve IV C) I ve III D) II, III ve IV E) I ve III

  • Cevap: B

5. 5 cm3 Al (Alüminyum) metali ile 3 cm3 Cu (Bakır) metali birlikte eritildikten sonra 20 0C’a soğutuluyor. Hacim 8,1 cm3 geldiğine göre bu olayla ilgili I. Bileşik oluşmuştur. II. Çözelti oluşmuştur. III. Homojen karışım olmuştur,
İfadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III

  • Cevap: E

6. I. Odun talaşı + kum II. Kum + şeker III. Alkol + aseton
Yukarıdaki karışımlardan hangileri sadece su kullanılarak bileşenlerine ayrılır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

7. Seyreltik AgN03 (gümüş nitrat) çözeltisinin derişimini arttırmak için aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri tek basına yapılabilir? I. Çözeltiye katı AgN03 eklenmelidir. II. Çözeltiyesueklenmelidir. III. Çözeltiden su buharlaştırılmalıdır.

A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) I, II ve III
  • Cevap: D

8. Dibinde NaN03 katisı bulunduran sulu çözeltiye sabit sıcaklıkta bir miktar su ekleniyor ve yeterince karıştırılıyor. Kabın dibinde hâlâ katı NaNO3 bulunduğuna göre bu çözeltiyle ilgili I. NaNO3 yüzdesi değişmemiştir. II. Na+iyonderişimiartmıştır. III. Öz kütlesi azalmıştır, ifadelerinden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III
  • Cevap: A

9. Aşağıdaki maddelerden hangisinin sulu çözeltisi elektrik akımını iletmez? A) Sodyum klorür B) Asetik asit C) Şeker D) Amonyak E) Sülfürik asit

  • Cevap: C

10. Kütlece %20’lik 200 gram tuzlu su çözeltisine, aşağıdakilerden hangisinin eklenmesi çözeltinin % derişimini değiştirmez? A) 200 gram tuz B) 200 gram su C) 200 gram tuz, 400 gram su D) 100 gram su E) 10 gram tuz, 40 gram su

  • Cevap: E

11. Yandaki kapalı ortamda I. kapta %30’luk, II. kapta %60’lık şeker çözeltileri vardır. Bir süre beklendiğinde nasıl bir değişim gözlemlenir? A) II. kapta çözelti derişimi artar. B) I. kapta çözelti derişimi azalır. C) İki kapta da çözelti derişimi değişmez. D) İki kaptaki derişim artar. E) İki kaptaki derişim eşit olur.

  • Cevap: A

12.Yukarıda verilen numaralandırılmış bilgilerden hangisi yanlıştır?

  • Cevap: C

13.Yukarıda homojen karışım için bir kavram haritası verilmiştir. Kavram haritasında hangi kutucuklarda verilen bilgi yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) II ve III

  • Cevap: E

14. Bir öğretmen sınıfındaki öğrencilerden homojen karışım ile ilgili örnekler vermelerini istemektedir. Bunun üzerine beş öğrenci aşağıdaki cevapları vermiştir. Buna göre doğru cevap veren öğrenciler yukarıdakilerden hangisidir? A) Ege ve Esma B) Ege, Ece ve Erdem C) Erdem ve Elif D) Ece ve Esma E) Ece, Esma ve Elif

  • Cevap: A

15. NaCI katisı suda çözülüyor. Bu olayla ilgili aşağıdaki öğrencilerden hangisinin verdiği bilgi yanlıştır? A) Serpil: NaCI ve H2O kimyasal özelliklerini korurlar. B) Güneş: Na+ iyonları ile H2O moleküllerinin kısmi negatif kutupları arasında iyon-dipol etkileşimleri oluşur. C) Ege: Su moleküllerinde H ile O atomları arasındaki bağlar kırılır. D) Ayşe: Tek fazlı bir karışım oluşur. E) Deniz: Oluşan karışım elektriği iletir.

  • Cevap: C

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Uygun Basın Yayınları Sayfa 113 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.