Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
- Cevap:
1. I. Zengin kan damarları ve sinirlere sahiptir.
II. Vücut savunmasında görev alır.
III. Çeşitli doku ve organları birbirine bağlar.
Yukarıda verilen özelliklerden hangileri temel bağ doku ile ilgili olarak söylenebilir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: E
2. Aşağıda verilen eşleşmelerden hangisi doğru değildir? A) Sinir hücresi-nöron B) Kemik hücresi-osteosit C) Temel bağ doku hücresi-fibroblast D) Kıkırdak hücresi-kondrin E) Kan hücresi-akyuvar
- Cevap: D
3. Çok katlı yassı epitel dokuya aşağıdaki yapılardan hangisinde rastlanır? A) Kılcal damar B) Alyuvar C) Üst deri D) Alveol E) İnce bağırsak
- Cevap: C
4.Yukarıda numaralandırılarak verilen sinir hücrelerinden geçen impulsun taşınma hızı çoktan aza doğru nasıl sıralanabilir? A) I, II ve III B) I, III ve II C) III, II ve I D) III, I ve II E) II, I ve III
- Cevap: C
5. I. İmpuls hızı
II. İmpuls sayısı
III. Oluşan tepkinin derecesi
Bir sinir hücresinin eşik değerinin üzerinde uyarılması ile yukarıda belirtilenlerden hangilerinde artma gözlenir?
A) Yalnız III
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: D
6. I. Talamus
II. Pons
III. Hipotalamus
IV. Omurilik soğanı
Yukarıda verilen sinir sistemi kısımlarından hangileri ara beyinde yer alır?
A) I ve II
B) I ve III
C) II ve IV
D) I, III ve IV
E) II, III ve IV
- Cevap: B
- 7.
- Fazla ışık şiddetinde göz bebeklerinin küçülmesi
- Kedi ve köpek gibi hayvanların sese karşı kulaklarını dikleştirmesi
- Kas tonusu Yukarıda verilen olaylar, sinir sistemine ait hangi yapı tarafından gerçekleştirilebilir? A) Uç beyin B) Ara beyin C) Orta beyin D) Karıncık E) Arka beyin
- Cevap: C
8. I. Miyelinsiz motor sinirlerden oluşur.
II. İç organların çalışmasını düzenler.
III. İstemsiz çalışır.
Yukarıda belirtilen özelliklerden hangileri otonom sinir sistemine aittir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: E
9. I. Rodopsin sentezinin gecikmesi alaca karanlıkta görmeyi güçleştirir.
II. İris, göze giren ışık miktarını ayarlar.
III. Kör noktada ışığa duyarlı hücreler bulunmaz.
IV. Göz uyumu, göz merceğinin yassılaşıp yuvarlaklaşması ile sağlanır.
Yukarıda verilen özelliklerden hangileri görme duyusu ile ilgili olarak söylenebilir?
A) I ve II
B) I ve IV
C) I, II ve IV
D) II, III ve IV
E) I, II, III ve IV
- Cevap: E
10. Aşağıda verilen bezler ve hormonlar arasında yapılan eşleştirmelerden doğru olmayan hangisidir? A) Arka hipofiz-antidiüretik B) Pankreas-insülin C) Böbrek üstü bezi-aldosteron D) Paratiroit-kalsitonin E) Tiroit-tiroksin
- Cevap: D
11. Dış kulak tarafından toplanan ses dalgalarının ses olarak algılanmasında;
I. Oval pencere
II. Çekiç kemiği
III. Kulak zarı
IV. Kohlear kanal
V. Korti organı
VI. Beyin kabuğu
yukarıda belirtilen yapılar hangi sırada işlev görür?
A) III, IV, II, I, V, VI
B) I, II, III, IV, V, VI
C) III, II, I, IV, V, VI
D) III, I, II, V, VI, IV
E) III, II, I, V, IV, VI
- Cevap: C
12. İnsanda pankreas, böbrek üstü bezi ve karaciğerin ortak olarak gerçekleştirdiği görev aşağıdakilerden hangisidir? A) Metabolizma hızını düzenleme B) Kandaki glikoz miktarını etkileme C) Üre ve ürik asit sentezleme D) Vücutta su dengesini sağlama E) Kandaki kalsiyum ve fosfor miktarını düzenleme
- Cevap: B
13. I. Glikojen
→ Glikoz
II. Glikoz
→ Laktik asit
III. Glikoz
→ CO2 + H2O
IV. Kreatin + Pi
→ Kreatin fosfat
İskelet kaslarının kasılması sırasında gerekli olan ATP yukarıda belirtilen olaylardan hangileri ile üretilir?
A) I ve IV
B) II ve IV
C) II ve III
D) II, III ve IV
E) I, III ve IV
- Cevap: C
“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayınları Sayfa 196” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok