Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
- Cevap:
1. İnsanda erkek bireylerde hipofizin LH salgısının artması ile ilgili olarak;
I. Testislerdeki leyding hücreleri testosteron hormonu salgılar.
II. Testosteron hormonu kanda belirli bir düzeyi aşarsa hipotalamus, RF salgısını azaltır.
III. Sperm ana hücreleri mayoz için uyarılır.
olaylarından hangileri gerçekleşir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: D
2. Erkek üreme sisteminde spermlerin beslenmesini ve hareketini sağlayan seminal sıvı;
I. Prostat bezi
II. Seminal kesecikler
III. Epididimis
IV. Cowper bezleri
yapılarından hangileri tarafından oluşturulur?
A) I ve III
B) II ve III
C) II ve IV
D) I, II ve III
E) I, II ve IV
- Cevap: E
3. Memelilerde dişi üreme sistemi ile ilgili aşağıda verilen açıklamalardan hangisi yanlıştır? A) Ovulasyondan sonra korpus luteum oluşur. B) Östrojen endometriyumda mitozu artırır. C) FSH dişide folikül hücrelerini uyarır. D) Korpus luteum çok miktarda östrojen salgılar. E) Döllenme yumurta kanalında gerçekleşir.
- Cevap: D
4. Aşağıda hormon salgılayan bazı yapılar verilmiştir. Bunlardan hangisi menstrüasyon döngüsünde etkili değildir? A) Korpus luteum B) Yumurtalık C) Plasenta D) Hipofiz E) Hipotalamus
- Cevap: C
5. Hipofiz bezinden salgılanan oksitosin hormonu;
I. Döl yatağı kaslarının kasılarak bebeğin dışarı itilmesini sağlar.
II. Sütün basınçla süt bezlerinden akmasını sağlar.
III. Döl yatağı duvarının mitoz bölünmeyle kalınlaşmasını sağlar.
işlevlerinden hangilerini gerçekleştirmez?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III
- Cevap: C
6. Sağlıklı bir insanda menstrüasyon döngüsü içinde korpus luteumun bozulmasından sonra aşağıdaki değişimlerden hangisi Nk olarak gerçekleşir? A) İkincil oosit yumurta kanalına geçer. B) Kandaki progesteron miktarı azalır. C) Döl yatağı çeperi kalınlaşır. D) Kandaki östrojen miktarı artar. E) Hipofiz LH salgılar.
- Cevap: B
7. Hipofiz bezi hormonları ile yumurtalık hormonları karşılıklı etkileşerek döl yatağı gelişimini kontrol eder. Hormonların karşılıklı etkileşimine;
I. Parçalanmış folikül hücrelerinin LH etkisiyle korpus luteuma dönüşmesi
II. Kanda östrojen azaldığında FSH’ın artması
III. Foliküllerin büyümesi ve ikincil oosit üretimi için FSH ile uyarılması
IV. Progesteron miktarının kanda artmasıyla LH’ın azalması
ifadelerinden hangileri kanıt olarak gösterilebilir?
A) I ve II
B) II ve III
C) II ve IV
D) I, III ve IV
E) II, III ve IV
- Cevap: C
8. İnsanda anne ile bebek arasında madde alışverişini sağlayan plasentadan;
I. Besin monomerleri
II. Bazı antikorlar
III. Solunum gazları
IV. Kan hücreleri
maddelerinden hangileri geçebilir?
A) II ve III
B) III ve IV
C) I, II ve III
D) II, III ve IV
E) I, II, III ve IV
- Cevap: C
9. Aşağıda verilen üreme sistemi ile ilgili yapılardan hangisi dişi bireyde bulunmaz? A) Ovaryum B) Seminal kesecik C) Folikül kesesi D) Fallopi tüpü E) Döl yatağı
- Cevap: B
10. Dişi bir memelide FSH ve LH miktarının zamana bağlı değişimi grafiklerde gösterilmiştir.
Buna göre;
I. Dişi ovulasyon sürecine girmiştir.
II. Yeni bir yumurtanın oluşumu gerçekleşir.
III. Folikül kesesi çatlamıştır.
ifadelerinden hangileri söylenebilir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve III
E) I, II ve III
- Cevap: D
11. Dişi bir memelinin döllenmiş yumurtasından iki bireyin meydana gelmesiyle ilgili şema aşağıdadır.
Buna göre;
I. Embriyolar tek bir plasentaya farklı göbek bağlarıyla bağlıdır.
II. Embriyoların gelişimi ile oluşan ergin bireylerin cinsiyet ve kan grupları aynıdır.
III. Embriyolar, ikincil oositin iki sperm tarafından döllenmesiyle oluşur.
açıklamalarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız II
B) Yalnız III
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: C
“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayınları Sayfa 192” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok