Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
- Cevap:
1. Yukarıdaki grafikte kandaki CO2 miktarının zamana bağlı değişimi gösterilmiştir. Bu grafiğe göre kan, aşağıda belirtilen hangi damardan geçmektedir? A) Doku kılcalı B) Alt ana toplardamar C) Karaciğer toplardamarı D) Alveol kılcalı E) Aort
- Cevap: D
2. I. Üst ana toplardamar II. Akciğer toplardamarı III. Akciğer atardamarı IV. Karaciğer atardamarı Yukarıda verilen damarların taşıdığı O2 miktarı azdan çoğa doğru nasıl sıralanabilir? A) II, IV, I ve III B) III, IV, II ve I C) I, III, IV ve II D) III, I, II ve IV E) III, I, IV ve II
- Cevap: E
3. Yukarıda gösterilen doku kılcalının I, II ve III numaralı bölümlerindeki O2 miktarı ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur? A) I = III B) III < I C) I < III D) III = II < I E) I = II = III
- Cevap: B
4. Kan, aşağıda verilen damarların hangisinden geçerken akış hızı en düşük değerdedir? A) Akciğer atardamarı B) Akciğer toplardamarı C) Alt ve üst ana toplardamar D) Karaciğer üstü toplardamarı E) Akciğer kılcalları
- Cevap: E
5. Açlık durumunda aşağıda belirtilen damarlardan hangisinde kan glikoz değeri en yüksektir? A) Karaciğer üstü toplardamarı B) Karaciğer atardamarı C) Böbrek atardamarı D) Böbrek toplardamarı E) Karaciğer kapı toplardamarı
- Cevap: A
6. Aşağıda verilen organların hangisinden çıkan damar, kalbin sol kulakçığına kan getirir? A) Karaciğer B) Böbrek C) Akciğer D) Beyin E) Bacak ve bağırsaklar
- Cevap: C
7. I. Aşı olmak II. Kızamık geçirmek III. Serum almak Yukarıda belirtilenlerden hangisi ya da hangileri pasif bağışıklık sağlar? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
- Cevap: C
8. Kan serumunda aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? A) Glikoz B) Vitamin C) Antikor D) Alyuvar E) Mineral
- Cevap: D
9. Bir lenfositin antikor üretimi sırasında hücre içindeki hangi organelin işlevi yoktur? A) Mitokondri B) Sentrozom C) Çekirdek D) Ribozom E) Endoplazmik retikulum
- Cevap: B
10. Grip olan kişi tedaviden sonra iyileşiyor. Fakat kısa süre sonra yeniden ateşleniyor. Bu kişinin kanındaki antikor değişimini aşağıdaki grafiklerden hangisi gösterir?
- Cevap: C
11. Bir hastalıkla ilgili olarak aşağıda belirtilen; I. Antibiyotik verilmesi II. Serum verilmesi III. Aşı yapılması IV. Hastalığın önceden geçirilmesi olaylarından hangileri, aynı hastalık etkeni tekrar vücuda girdiğinde daha kısa sürede antikor üretimine yol açar? A) Yalnız III B) I ve IV C) I ve II D) II ve III E) III ve IV
- Cevap: E
“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayınları Sayfa 135” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok