“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz. 1. Aşağıdakilerden hangisi kalıcı kirliliğe neden o
“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisi kalıcı kirliliğe neden olmaz?
Cevap: D
I. Çöplerin toplanması
II. Ağaç dikilmesi
III. Bacalara filtre takılması
2. Çevrenin temiz olması için yukarıdakilerden hangisi veya hangileri gereklidir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) II ve III
D) I, II ve III
Cevap: D
I. Katı yakıtların kullanımı, çevre kirliliğini artırır.
II. Deterjanların kullanımının artması, su kirliliğini artırır.
3. Yukarıdaki ifadeler için aşağıdakilerden hangisi uygundur?
A) I doğru, II yanlış
B) II doğru, I yanlış
C) İkisi de doğru
D) İkisi de yanlış
Cevap: C
4. Aşağıdakilerden hangisi yıkıcı doğa olayı sayılmaz?A) Doğal gaz patlaması
B) Yanardağ patlaması
C) Sel
D) Deprem
Cevap: A
I. Konut ısıtma sistemlerinden çıkan duman ve zehirli gazlar
II. Kanalizasyon atıkları
III. Fabrikaların suya bırakılan atıkları
5.Yukarıda belirtilenlerden hangileri, suları kirleten nedenlerdendir?
A) II ve III
B) I ve II
C) I ve III
D) I, II ve III
Cevap: D
6. Aşağıda bazı maddelerin neden olduğu kirlilikler eşleştirilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Egzoz gazları- hava kirliliği
B) Fazla ışıklandırma-ışık kirliliği
C) Deterjan-su kirliliği
D) Kanalizasyon atıkları-hava kirliliği
Cevap: D
7. Konutların ısıtılmasında hangi yakıt kullanılırsa çevre kirliliği daha az olur?
A) Kömür
B) Odun
C) Doğal gaz
D) Mazot
Cevap: C
I. Su
II. Hava
III. Toprak
8. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri çevre kirliliği denince akla gelir?
A) Yalnız I
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III
Cevap: C
9. Aşağıdakilerden hangisi, doğada kalıcı kirliliğe yol açar?A) Plastik poşet
B) Hayvan ölüsü
C) Meyve kabukları
D) Bitki kurusu
Cevap: A
10. Aşağıdakilerden hangisi, çevre kirliliğinin azalmasında etkilidir?
A) Motorlu taşıtların kullanımını yaygınlaştırmak
B) Yeşil alanları çoğaltmak
C) Fabrikaları çoğaltmak
D) Kâğıt ve cam kullanımını artırmak
Cevap: B
11. Aşağıdakilerden hangisi, çevre kirliliğini önleyici tedbirlerden değildir?
A) Plastik şişelerin kullanımının azaltılması
B) Doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması
C) Kullanılmış kâğıtların yeniden değerlendirilmesi
D) Yerleşim bölgelerinde park ve bahçelerin azaltılması
Cevap: D
“5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları Sayfa 164” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok