“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyelim.

Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyelim.


1. Aşağıdakilerden hangisinde temas gerektirmeyen kuvvet uygulanır?
  • Cevap: A

2.Verilen olaylara göre aşağıdaki sorulardan hangisine cevap verilemez? A) Lastik, esnek bir madde midir? B) Bakırın şekli değişebilir mi? C) Kuvvet, cisimlerin şeklini değiştirir mi? D) Kuvvet, hareket hâlindeki cisimleri durdurur mu?
  • Cevap: D

3. Otomobilin direksiyonunu çevirmek için uyguladığımız kuvvetin etkisi aşağıdakilerden hangisidir? A) Şekil değiştirici B) Yön değiştirici C) Hızlandırıcı D) Yavaşlatıcı
  • Cevap: B

4. Aşağıdakilerin hangisinde kuvvetin şekli değiştirici etkisi gözlemlenir? A) Yaprağın dalından düşmesi B) Topun kale direğine çarpması C) Taşın yontulması D) Arabanın frenine basılması
  • Cevap: C

5. Cevizin kırılmasında kuvvetin hangi etkisi gözlenir? A) Hızlandırıcı B) Şekil değiştirici C) Yön değiştirici D) Yavaşlatıcı
  • Cevap: C

6. Mıknatıs aşağıdaki cisimlerden hangisini çeker? A) Altın yüzük B) Gümüş kolye C) Demir çivi D) Bakır tel
  • Cevap: B

7. Aşağıdaki gibi yerleştirilen mıknatıslardan hangileri birbirini çeker? A) I ve II B) III ve IV C) I, II ve III D) I, II, III ve IV
  • Cevap: A

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Mıknatısların aynı kutupları birbirini iter. B) İki parçaya ayrılan mıknatısların kutupları kaybolur. C) Mıknatıslar madenî paraları çeker. D) Mıknatıslar tek kutuplu olabilir.
  • Cevap: A

9. Buket; bir kâseye metal ataşlar, toplu iğneler, kâğıt parçaları ve tahta küpler koyup mıknatısı yaklaştırıyor. Buna göre, mıknatıs aşağıdaki cisimlerden hangilerini çekmez? A) Metal ataşlar - toplu iğneler B) Metal ataşlar - tahta küpler C) Kâğıt parçaları - toplu iğneler D) Kâğıt parçaları - tahta küpler
  • Cevap: D

10. Oklar mıknatısların birbirlerine uyguladıkları kuvvete uygun olarak takip edildiğinde kaçıncı çıkışa ulaşılır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
  • Cevap: C

11. Fatih, mıknatıslarla yukarıdaki gibi bir düzenek hazırlıyor. II numaralı mıknatısı iple görseldeki gibi bağlıyor. I numaralı mıknatısı II numaralı mıknatısa yaklaştırdığında II numaralı mıknatıs için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) C yönünde hareket eder. B) B yönünde hareket eder. C) A yönünde hareket eder. D) Hareket etmez, sabit kalır.
  • Cevap: A

12. Yukarıdaki A ve B mıknatısları, sabit mıknatısların etkisiyle ok yönünde hareket etmektedir. Buna göre, A ve B mıknatıslarının kutupları nasıl olmalıdır?
  • Cevap: D

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 88 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.