Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
“Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
Soru: Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
- Cevap:
Soru: 1) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Aynı cins yüklü cisimler birbirini iter. B) Zıt yüklü cisimler birbirini çeker. C) Nötr cisimler elektrik yükü bulundurmaz. D) İki nötr cisim arasında elektriksel kuvvet oluşmaz.
- Cevap: C
Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi nötr bir cisimdir? A) (-) yük sayısı, (+) yük sayısından fazla olan cisim B) (+)yük sayısı, (-)yük sayısına eşit olan cisim C) (+) yük sayısı, (-) yük sayısından fazla olan cisim D) Herhangi bir yükü bulunmayan cisim
- Cevap: B
Soru: 3) Başlangıçta nötr olan iki yalıtkan cisim, başka bir yüklü cisim kullanılmadan aşağıdaki elektriklenme çeşitlerinden hangileri ile yüklenebilir? I. Sürtme ile elektriklendirme II. Dokunma ile elektriklendirme III. Etki ile elektriklendirme A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I,II ve III
- Cevap: A
Soru: 4) A, B ve C cisimleri yalıtkan iplerle şekildeki gibi asılmıştır. A ve B cisimlerinin birbirine itme, B ve C cisimlerinin birbirine çekme kuvveti uyguladığı görülmüştür. Buna göre cisimlerin yükleri aşağıdakilerden hangisi gibi olabilir? A) Negatif Nötr Pozitif B) Negatif Negatif Pozitif C) Pozitif Nötr Nötr D) Pozitif Pozitif Negatif
- Cevap: B
Soru: 5) Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisinden tasarruf yapılmasını sağlamaz? A) Televizyon uzun süre kullanılmayacaksa kumandadan kapatılmalı B) A sınıfı elektrikli araçlar kullanılmalı C) Bina pencerelerinde çift cam kullanılmalı D) Şarj edilerek kullanılan araçlar, şarjları dolunca fişten çekilmeli
- Cevap: C
Soru: 6) Aşağıdaki olayların hangisinin oluşumunda elektrik yüklerinin etkisi gözlenmez? A) Fırtına B) Gök gürültüsü C) Şimşek D) Yıldırım
- Cevap: A
Soru: 7) Aşağıda verilenlerden hangisinde elektrik enerjisi hareket enerjisine dönüşmektedir? A) Çamaşır makinesi B) Radyo C) Soba D) Televizyon
- Cevap: A
Soru: 8) Yukarıdaki görselde kumaşın elektriksel yük durumu gösterilmiştir. Buna göre ifadelerden hangisi doğrudur? A) Nötr bir cisimdir. B) Pozitif(+) yüklüdür. C) Negatif(-) yüklüdür. D) Pozitif (+) ve negatif (-)yük sayıları eşittir.
- Cevap: C
Soru: 9) Elektrik tesisatında fazla yük geçmesini engellemek için hangi devre elemanı kullanılır? A) Akü B) Ampul C) Pil D) Sigorta
- Cevap: D
Soru: 10) I. ütü II. vantilatör III. su ısıtıcısı Yukarıdaki araçlardan hangileri elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmektedir? A) I ve III B) II ve III C) I ve II D) I,II ve III
- Cevap: A
“8. Sınıf Hecce Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 308” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok