“Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.


Ece, besin içerikleri ile ilgili yukarıdaki tabloda ifadeler doğru ise "D" sütununu, yanlış ise "Y" sütununu ''D'' ile işaretleyecektir.
  • Cevap:
Proteinler yapıcı-onarıcı besin içerikleridir. (D) Enerji ihtiyacımızı ilk olarak yağlardan karşılaşırız. (Y) Su ve mineraller tüm besinlerde bulunur. (D)
2. "Makarna, arpa, buğday, patates ... bakımından zengin besinlerdir." cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) su B) yağ C) karbonhidrat D) protein
  • Cevap: C

3. Kolu kırılan Emre iyileşmek için hangi besin içeriğini içeren besinleri daha fazla tüketmelidir? A) Protein B) Mineral C) Vitamin D) Yağ
  • Cevap: B

4.Yukarıdaki kavram haritası ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur? A) Vitaminler, 2 ile gösterilen kutucukta olmalıdır. B) 1 numaralı kutucuğa "proteinler" yazılmalıdır. C) 4 numaralı kutucuğa "karbonhidratlar" yazılmalıdır. D) 3 numaralı kutucuğa "mineraller" yazılabilir.
  • Cevap: D

5. Paketlenmiş besinleri alırken; I. Paketinin üzerinde TSE damgasının olmasına, II. Paketinin renkli olmasına, III. Paketin yırtık olmamasına
ifadelerinden hangilerine dikkat edilmelidir? A) Yalnız III B) I ve III C) I ve II D) II ve III
  • Cevap: B

6. I. Alkol içinde 4000'den fazla zararlı madde vardır. II. Karaciğer kanserinin bir nedeni de sigara kullanımıdır. III. Sigara nefes darlığına neden olur. IV. Pasif içiciler sigaranın dumanından zarar görmez.
Sigara ve alkol ile ilgili olarak yukarıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur ? A) I B) II C) III D) IV
  • Cevap: C

7. Yeliz: Artan yemekleri çöpe dökerim. Ferhat: Alışverişe çıkmadan önce ihtiyaç listesi belirler, alışverişimi bu listeye göre yaparım. Sevgi: Pişirdiğim fazla yemekleri komşularımla paylaşırım.
Besin israfının önlenmesi ile ilgili olarak yukarıdaki kişilerden hangilerinin ifadeleri doğrudur? A) Yalnız Sevgi B) Sevgi ve Yeliz C) Sevgi ve Ferhat D) Yeliz ve Sevgi
  • Cevap: C

8. Elif, arkadaşlarının obezite hakkındaki bazı sorularına aşağıdaki cevabı vermiştir. "Obezite sağlığı bozacak şekilde vücutta yağ birikmesi olarak adlandırılır. Dengesiz beslenme, hareketsiz yaşam tarzı, aşırı besin tüketimi obezite nedenlerindendir. Obezite olan kişilerde kalp ve damar hastalıklarının görülme riski daha fazladır."
Buna göre aşağıdakilerden hangisi Elif'in arkadaşlarının sorularından biri olamaz? A) Hangi yaş grubunda obezite daha çok görülür? B) Obezite hangi olumsuz durumlara neden olur? C) Obezite nedir? D) Obezitenin nedenleri nelerdir?
  • Cevap: A

9. Simge: Sigara kullanmanın zararlarını biliyorum ve bu zararları insanlara anlatmayı bir sorumluluk olarak görüyorum.
Yukarıdaki sözleri söyleyen Simge aşağıdakilerden hangisini yapmış olamaz? A) Sigaranın zararları ile ilgili poster hazırladı. B) İnsanlara pasif içici olmalarını söyledi. C) Sigara içenlere Alo 171 hattını aramalarını söyledi. D) Akciğer kanserinin en önemli nedeninin sigara içmek olduğunu çevresindekilere anlattı.
  • Cevap: B

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 58 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.