Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
“Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
1.Yukarıdaki basit devre şemasında I ve II ile belirtilen devre elemanlarının isimleri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) I
→ pil II
→ anahtar
B) I
→ anahtar II
→ pil
C) I
→ kablo II
→ anahtar
D) I
→ anahtar II
→ ampul
- Cevap: D
2. Tan'ın kurduğu basit elektrik devresinde ampul sürekli ışık veriyor.
1. Anahtar 2. Pil 3. Kablo
Tan, devre elemanlarından hangilerini kullanmamıştır?
A) Yalnız 1
B) 1 ve 2
C) 2 ve 3
D) 1, 2 ve 3
- Cevap: A
I. Piller ters bağlanmıştır.
II. Devrede anahtar yoktur.
III. Kablo kopmuştur.
IV. Anahtar kapalıdır.
3.Basit elektrik devresinde ampul yanmıyorsa yukarıda verilen durumlardan hangileri gerçekleşir?
A) I ve III
B) II ve IV
C) I ve II
D) I ve IV
- Cevap: A
I. Pil
II. Ampul
III. Kablo
IV. Anahtar
4. Numaralandırılmış devre elemanlarından hangisi elektrik enerjisi üretir?
A) IV
B) III
C) II
D) I
- Cevap: D
5.Yukarıdaki basit elektrik devrelerinden hangisinde ampul ışık verir?
A) I
B) II
C) III
D) IV
- Cevap: B
6. Anahtarın devredeki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Devreye enerji sağlamak
B) Elektriği ışığa dönüştürmek
C) Elektriğin kontrol edilmesini sağlamak
D) Devreyi düzenlemek
- Cevap: C
7.Yukarıdaki devrelerden kaç tanesinde ampul ışık verir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
- Cevap: B
8.Yukarıdaki devrede ampulün ışık vermemesinin nedeni nedir?
A) Pil yoktur.
B) Kablo yoktur.
C) Ampul yoktur.
D) Anahtar açık konumdadır.
- Cevap: D
9. Televizyon, çamaşır makinesi, fırın gibi araçlardaki açma ve kapama düğmelerinin işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Devreye elektrik sağlamak
B) Devre bozulduğunda uyarı vermek
C) Elektrik üretmek
D) Elektriğin iletimini kontrol etmek
- Cevap: D
10.Bu devrelerden hangileri ışık verir?
A) Ali'nin ve Nevin'in devreleri
B) Ali'nin ve Şener'in devreleri
C) Nevin'in devresi
D) Nevin'in ve Şener'in devreleri
- Cevap: B
11. Pilin ve ampulün değerleri birbirine uyumlu değilse aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
A) Ampul ışık vermez.
B) Anahtar çalışmaz.
C) Pil bozulur.
D) Ampul ışık verir.
- Cevap: A
12. Basit elektrik devresinde elektrik üreten devre elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ampul
B) Pil
C) Anahtar
D) Kablo
- Cevap: B
“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 216” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok